mam stronę zrobioną na ramkach. Napisałem timer który odlicza czas do końca sesji. Gdy upłynie czas chciałbym przekierować całą stronę do podstrony logowania. Gdy umieszczam mój kod na stronie pojedynczej ramki, to tylko ta strona jest przekierowywana. Jak odświeżyć cała strone a nie tylko pojedyńcza ramkę ?
<script type="text/javascript"> var mins var secs; function cd() { mins = 1 * m("00"); // secs = 0 + s(":10"); // redo(); } function m(obj) { for(var i = 0; i < obj.length; i++) { if(obj.substring(i, i + 1) == ":") break; } return(obj.substring(0, i)); } function s(obj) { for(var i = 0; i < obj.length; i++) { if(obj.substring(i, i + 1) == ":") break; } return(obj.substring(i + 1, obj.length)); } function dis(mins,secs) { var disp; if(mins <= 9) { disp = " 0"; } else { disp = " "; } disp += mins + ":"; if(secs <= 9) { disp += "0" + secs; } else { disp += secs; } return(disp); } function redo() { secs--; if(secs == -1) { secs = 59; mins--; } document.cd.disp.value = dis(mins,secs); // setup additional displays here. // document.getElementById('id').innerHTML = dis(mins,secs); if((mins == 0) && (secs == 0)) { window.alert("Uwaga! Twoja sesja wygasła. Konieczne jest ponowne zalogowanie."); window.location.replace('http://xxx') //location.reload(true) // window.location = "index.php?destroy=1" // // window.location.reload() } else { cd = setTimeout("redo()",1000); } } function init() { cd(); } window.onload = init; </script> <form name="cd"> <div id=timer> Pozostały czas do wyga?nięcia sesji:<input id="txt" size=4 readonly="true" type="text" border="0" name="disp"> </div> </form>
temat nie aktualny.. sprawe rozwiazuje top.location.href