Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IE nie może otworzyć witryny internetowej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sianx
Witam,
mam problem z przeglądarką IE (wersje 7 i 8; na innych wersjach nie sprawdzałem). Mianowicie stworzyłem stronę, która działa prawidłowo na Firefox-ie i Chrome, ale Internet Explorer wyświetla komunikat: "Program internet explorer nie może odtworzyć witryny internetowej http://edu-tm.za.pl/index.php?strona=kontakt Operacja przerwana.". Po czym następuje przekierowanie do strony błędu IE: "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web [...]".

Poszukałem trochę z Google i mimo tego, iż na kilku forach proponowano rozwiązania, to okazywały się one być nieskuteczne w moim przypadku. Błąd pojawia się w różnych momentach. Raz wystarczy tylko uruchomić stronę, innym razem komunikat pojawia się po "przejściu" po kilku kategoriach.

Osobiście mam wyrobione (negatywne) zdanie na temat Internet Explorer-a, ale jako "twórca strony" chciałbym, aby również osoby, które korzystają z IE mogły bezproblemowo obejrzeć ową witrynę. Zatem prosiłbym o merytoryczne odpowiedzi dalekie od stwierdzeń typu: "Zmień przeglądarkę!".

Zaznaczam, że stronę sprawdzałem na kilku jednostkach komputerowych i wszędzie problem występował.
Mam wrażenie, że problem tkwi w animacji flash, jednakże nie wiem w czym dokładnie.

Proszę o pomoc smile.gif

Zrzut ekranu:

Pozdrawiam
melkorm
Prawdopodobnie w JavaScripcie odwołujesz się do elementu którego IE jeszcze nie załadowało stąd ten błąd, ogólnie takie błędy to zazwyczaj błędy JS'a.

w skrócie najlepiej dać wszytskie jS"y na stronie w :
  1. $(document).ready(
  2. function()
  3. {
  4. // ...
  5. }
  6. );
tehaha
wydaje mi się, że problem mogą powodować błędne skrypty js, usuń wszystkie skrypty js ze strony i jak wtedy będzie ok to dodawaj po jednym tak, żeby zlokalizować ten, który sprawia problem

obstawiam, że ten powoduje problem:
  1. <script type="text/javascript" src="/d0004e8cad401f4e3c02ddd8a69cb2d7.js"></script>

bo nie jest plikiem js tylko stroną w htm, ale to tylko taki strzał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.