Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wysyłanie wiadomości ze strony przy pomocy funkcji Mail PEARa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sebap123
Mam takie pytanie, bo ostatnio napisałem skrypt, który korzystając z funkcji Mail wysyła wiadomość. Jak wiadomo, można wysyłać wiadomość z i bez HTML. Po napisaniu tego zacząłem się zastanawiać nad dwiema sprawami:
1. czy ktoś w ogóle jeszcze może mieć możliwość odbioru wiadomości bez HTMLa?
2. czy jest możliwość w wiadomości bez HTMLa dodać nowy wiersz, czy trzeba pisać wszystko w jednej linii, bo <br> jest tylko Htmlowskie?

Takie dwa krótkie pytanka, ale dużo mi wyjaśnią. Będę wdzięczny za wasze odpowiedzi.
AlexDeLarge
1. Oczywiście, że tak. Sam korzystam z w ten sposób skonfigurowanego klienta.
2. \n
sebap123
sprawdziłem to \n i jakoś nie chce ruszyć, przychodzi na skrzynkę cały czas tylko\n
AlexDeLarge
1. "\n", nie '\n' - to różnica -> http://www.php.net/manual/en/language.type...g.syntax.single
2. nie korzystasz czasem z addslashes()?
sebap123
A mógłbyś mi powiedzieć, jak mogę skonfigurować tak klienta, albo może znasz jakiegoś już skonfigurowanego, żebym nie mógł odbierać wiadomości z HTML, bo chciałbym sprawdzić jedną rzecz.
(najlepiej byłoby, gdybyś mi powiedział, jak mogę tak skonfigurować thunderbirda)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.