jakieś dane.
I teraz tak chcę odczytać sobie te dane i wyświetlić je na stronie, ok więc pisze:
Cytat
<?php
$file = fopen("data.txt", "r"); // Tu nie koniecznie tryb "r"
$get = fgets($file, 1001);
print("<center><font face=Verdana size=1>Oto plik data.txt: $get</center></font><br><br>");
fclose($file);
?>
$file = fopen("data.txt", "r"); // Tu nie koniecznie tryb "r"
$get = fgets($file, 1001);
print("<center><font face=Verdana size=1>Oto plik data.txt: $get</center></font><br><br>");
fclose($file);
?>
I wszystko działa bo jest dobrze (zwróćcie uwagę na czcionkę rozmiar i wyśrodkowanie). Jak wiemy fgets() zwraca pierwszy wiersz pliku. I teraz moje pierwszy pytani czy da się jakoś zrobić aby zwracała drugi, trzeci ... itd.

Nie wiedziałem tego więc posłużyłem się funkcją fpassthru() i tak wygląda skrypt:
Cytat
<?php
$file = fopen("data.txt", "a"); // chce za każdym razem coś dopisać
$get = fpassthru($file);
?>
$file = fopen("data.txt", "a"); // chce za każdym razem coś dopisać
$get = fpassthru($file);
?>
No i to też działa dopisuje, czyta zawartość itd. tylko jest taki problem zawartość pliku data.txt drukuje się zamiast w miejscu gdzie chciałem kilka wierszy wyżej i jest czcionki Times New Roman size 12 ! Dlaczego, próbuje różnymi sposobami i zawsze jest wyżej i nigdy nie jest tą czcionką, którą chce żeby było. Gdzie jest błąd ?