Pisząc stronę zaobserwowałem dziwny błąd. Stosuję recaptcha - wszędzie działa tylko nie w jednym pliku. We wszystkich innych problemu nie ma, tylko w t tym jednym. Problem polega na tym, że zawszę otrzymuje błąd - nie ważne czy wpisałem poprawnie kod czy też nie. Oto kodzik:
<?php include ('include/config.php'); include ('recaptchalib.php'); $publickey = "kod 1"; $privatekey = "kod 2"; $form_captch = recaptcha_get_html($publickey); $formularz_dodaj = ' <table> <form action="" method="POST"> <tr><td>Temat: </td><td><input type="text" name="temat"></td></tr> <tr><td>Email: </td><td><input type="text" name="email_em"></td></tr> <tr><td>Treść: </td><td><textarea name="tresc_ticketa" cols="30" rows="7"></textarea></td></tr> <tr><td></td><td>'.$form_captch.'</td></tr> <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit_w_n" value="Wyślij"> | <input type="reset" name="reset" value="Wyczyść"></td></tr> </form> </table> '; if ($_POST['submit_w_n']){ if ($_POST['temat']){ }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Proszę wpisać temat ticketa!</font><br>'; } if ($_POST['email_em']){ }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Proszę wpisać email!</font><br>'; } if ($_POST['tresc_ticketa']){ }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Proszę wpisać treść ticketa!</font><br>'; } $privatekey = "kod 2"; $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey, $_SERVER["REMOTE_ADDR"], $_POST["recaptcha_challenge_field"], $_POST["recaptcha_response_field"]); if($resp->is_valid){ $sprawdz_captcha = 1; }else{ $wiadomosc .=' <font face="tahoma" color="red" size="1"> Błędny kod!</font>'; $sprawdz_captcha = 0; } if ($temat && $email_em && $tresc_ticketa && $sprawdz_captcha == 1){ $dodaj_tic = "INSERT INTO zgloszenia SET kod = '".$kod_tic."', haslo = '".$haslo_tic."', temat = '".$temat."', autor = '".$email_em."', status = '1', nowe = '1'"; $sprawdz_id = "SELECT * FROM zgloszenia WHERE kod='$kod_tic' AND haslo = '$haslo_tic'"; $id_tic = $sprawdz_id_r['id']; $dodaj_odp = "INSERT INTO zgloszenia_b SET id_zgloszenia = '".$id_tic."', kolejnosc = '1', tresc = '".$tresc_ticketa."', autor = '".$email_em."'"; if ($dodaj_tic_q && $sprawdz_id_r && $dodaj_q){ $temat_em = 'Ticket'; $nadawca = 'support@stronka.net'; $tresc_em = ' Witaj '.$email_em.'! Twój ticket na serwerze *** został otworzony. Poniżej znajduje się kod i hasło dostępu: Kod: '.$kod_tic.' Hasło: '.$haslo_tic.' Używając tych danych możesz śledzić swojego ticketa. Dziękujemy '; $wiadomosc .= '<font color="green">Pomyślnie dodałem ticketa, sprawdź email w celu odebrania danych dostępowych.</font>'; }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas dodawania ticketa.</font>'; } } }else{ $wiadomosc .= $formularz_dodaj; } if ($wiadomosc){ } ?>
a tu strona z tym skryptem: http://www.evonis.net/test.php
Wszędzie na stronie tak robiłem i działa - w tym pliku jakoś wyjątkowo nie. Jakieś pomysły?