Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Tło głównego DIVa nie rozciąga się na całą wysokość strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Slash0r
Mam kolejny głupi problem, z którym nie mogę sobie poradzić...
Chodzi o to, że na tej próbuję stworzyć dwukolumnowy layout. Wszystko jest ok tylko, że jeśli chcę aby obie kolumny były równoległe do sobie (a nie żeby jedna zaczynała się dopiero tam gdzie kończy się druga) to wszystko się rozsypuje. A chodzi tu dokładniej o diva container, który nie chce się rozciągnąć na całą wysokość strony. Widać to dobrze na obrazku loga. Ten prostokąt to właśnie tło containera, które powinno znajdować się pod całą stroną a nie tylko pod jednym obrazkiem.
Co mam zrobić, aby obejść ten problem?

Wszystko co potrzebne jest w źródle strony.

Z góry dziękuję!

Ktoś wie?
JoShiMa
Rozumiem, że Twój container ro ten prostokąt na górze z zaokrąglonymi rogami, i że Twój problem polega na tym, że Ci się on zrolował. Problem wynika z tego, że wszystkie elementy znajdujące się w container mają ustawione w stylach float a więc sa pływające. Poczytaj trochę o tym. Rozwiązaniem jest wstawienie na końcu containera elementu który będzie miał w stylach clear:botch. Można na przykład wstawić:

1. <hr style="clear:both;visibility: hidden;"/>

Slash0r
Dzięki, działa ale nie do końca worriedsmiley.gif Bo nie wiem jakim cudem container rozciąga się tylko na wysokość prawego panelu...
Najgorsze jest to, że nie mogę znaleźć błędu, a jak już mi się to pewnie uda to się okaże, że to był delikatnie mówiąc durny błąd.
Ktoś jest w stanie pomóc? Chcę, żeby container rozciągnął się do końca lewego panelu, a nie prawego.

Mam inną moją stronę: http://slash0r.cba.pl/other/template-preview/2/core.html i tutaj została również użyta wartość clear: both, ale w tym wypadku przypisana do footera jak widać tutaj wszystko działa, mimo, że to lay 3-kolumnowy, a na BS przy lay 2-kolumnowym wszystko się sypie :/

Ktoś wie?

up
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.