Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Błęd przy preg_match_all
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
92nasti
Witam,

męczę się już z tym problemem, poszperałem w książce, ale niestety nic interesującego nie znalazłem, manual też zbyt wiele mi nie powiedział. Otóż chciałbym pobrać interesujący mnie fragment pewnej strony, który znajduje się pomiędzy divami - <div class="quote post-content post-body">...</div>.

1. preg_match_all(/<div class="quote post-content post-body">(.*)</div>/isU,$fp,$tekst);
  2. echo $tekst;

Po załadowaniu na serwer, otrzymuję komunikat o błędzie:

Cytat
Parse error: syntax error, unexpected '/', expecting ')' in /home/xxxxxx/domains/xxxxxx/public_html/strona.php on line 15

Byłby ktoś tak miły i naprowadził mnie trochę na mój błąd lub podesłał link do informacji które mi w tym pomogą. Google nic ciekawego nie pokazał, głównie chodzi o to że nie wiem co zamieścić w funkcji preg_match_all().
Daiquiri
Forum to nie parser! Zobacz czy wszystko jest pozamykane. Jeszcze jedno pytanie o parse error i zamykam temat - teraz poratował Cię preg_match smile.gif.
Zastanów się co chcesz osiągnąć, zobacz jak koloruje się składnia.

Bliżej prawdy byłoby (psudokod): '/<start diva>(.*)<koniec diva>/' Tobie czegoś brakuje prawda? Stąd ten parse error.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.