Poszukuje skryptu, który będzie działał w ten sposób.
Będzie zczytywał dane z text arena i przeszukiwał pod ich kontem plik bazy_danych.txt
Dla przykładu w polu tekstowym wpisuje "nazwa uzytkownika , wiek, czas online, ilosc postów, id:konta76789" "nazwa uzytkownika2 , wiek2, czas online2, ilosc postów2, id:konta270000"
Skrypt powinien zwracać wartość "nazwa uzytkownika, id:konta - WYNIK (znaleziono, nieznalezione)" "nazwa uzytkownika2, id:konta2 - WYNIK (znaleziono, nieznalezione)".
plik baza_danych.txt będzie zawierał tylko ID:konta.
Nigdy nie miałem do czynienia z programowaniem PHP i nie mam o tym zielonego pojęcia. Wiem, że jest to dość prosty skrypt i gdyby ktoś pomógł mi go jakoś stworzyć był bym bardzo wdzięczny...
Na internecie znalazłem coś takiego , może by to jakoś przerobić?
<form action="szukaj.php" method="post"> Podaj szukane nazwisko: <input type="text" name="nazw" /> <input type="submit" name="button" value="szukaj" /> </form> <?php $plik = "db.txt"; /* sprawdzam czy zmienna została zainicjonowana i czy jej wartość nie jest pusta */ for($i=0;$i<count($dane);$i++) /* przeszukuję tablicę */ /* dziele linię na tablicę i zapisuje dane do odpowiednich zmienncyh */ for($i=0;$i<count($nazwisko);$i++) /* sprawdzam czy szukany ciąg znaków znajduje się w zmiennej $nazwisko[$i] */ /* wyświetlam dane w ktore spelnialy powyzszy warunek */ } ?>
Pozdrawiam