Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Praca/Stała współpraca] Wykonanie serwisu
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
PrzemekProgramista
Witam

Szukam do stałej współpracy programisty PHP któremu będzie można zaufać. Współpracowałem już z wieloma (i też tymi ceniącymi się) i stwierdziłem że wolę pracować z młodszymi i nie ze względu na cenę a przede wszystkim lepszą współpracę, możliwość zbudowania sobie dobrego portfolio.

Potrzebny mi taki programista, któremu będę mógł powierzyć zadanie i spać spokojnie, a gdy rano wstanę na mojej skrzynce będzie mail obiecany w nocy ... niestety nie zawsze tak jest.

Od ręki zapewniam jedno bądź dwa zlecenia (jeśli masz czas)
Nie interesują mnie osoby, które:
- nie mają aktualnie czasu
- planują dłuższy wyjazd w najbliższych trzech miesiącach
- PHP znają z książek
- nie mają swojego portfolio, tłumacząc się formatem bądź umową lojalnościową

Proszę o kontakt osoby, które:
- znają dobrze PHP
- wiedzą co to terminowość, dokładność i rzetelność
- są elastyczni pod kątem specyfikacji
- nie wymagam rozbudowanego portfolio, jeśli masz w nim strony firmowe, a przekonasz mnie do swojej osoby i umiejętności przy napisaniu większego projektu nie ma problemu

Nie mogę zaproponować pracy za 40 i więcej złotych/h. Średnia stawka do osiągnięcia w miesiąc oscyluje pomiędzy 2 000.00 - 3 000.00 zł

Ogłoszenie proszę traktować jako pilne, aktualnie do wykonania kilka projektów więc nie będę zwlekał z wyborem programisty bądź dwóch/trzech programistów o ile oferty będą interesujące.

Proszę o oferty na pw
Pozdrawiam
Przemek
gerwazy1
Ciekawa propozycja... Coraz więcej na rynku ofert pracy zdalnej... Ja szukam programistów stacjonarnie i niestety problem z tym ogromny...Się towarzystwo rozpuściło winksmiley.jpg
PrzemekProgramista
Odświeżam, nadal aktualne

up - nadal potrzebuję kilku programistów PHP

Pozdrawiam
Przemek
yevaud
kwoty ktore podales to netto czy brutto ?smile.gif
btw. jesli poszukujesz programisty ktoremu wysylasz prace wieczorem, idziesz sobie spatki, a rano czeka mail ze zrobiona robota i chcesz placic mu 10zl/h to nie szukasz programisty tylko jelenia smile.gif
PrzemekProgramista
yevaud - nie odpowiem na Twoje pytanie. Płacę tyle ile mogę i tyle w temacie.
Mam o wiele lepsze doświadczenie z programistami za 10zł/h niż tymi za 50zł/h (NETTO).

Pozdrawiam
crazy191
Programista za 10zł/h śmiesznie brzmi...
PrzemekProgramista
Nie rozumiem komentowania. Chcesz popisać zapraszam na priv.
To zwykłe nabijanie bezsensownych postów ...
Spawnm
To nie jest bezsensowne nabijanie postów
tylko próba uświadomienia tobie i innym że szukasz jelenia a nie programisty.
PrzemekProgramista
Spawnm
1. Płacę tyle na ile mogę - uzależnia to budżet projektu, który nałożony jest przez Klienta
2. Nikomu nie każę pracować za 10 - 15 - 20 - itd jeśli nie chce
3. Mniemanie wielu osób co do swoich umiejętności jest zbyt duże
Kiedyś zleciłem wykonanie programiście PHP, który pracował w TOP5 agencji interaktywnych jako programista PHP (6 letnie doświadczenie PHP) wykonanie CRM stawka godzinowa liczyła 45 zł netto (czas realizacji 90 dni). Prace wykonał słabo, wiele poprawek. Projekt za nim poprawiał programista za 15 zł/h
Jeszcze miałem trzy inne podobne przypadki również z programistami z kilku letnim doświadczeniem.

Więc wybacz, ale będę współpracował z kim chcę i za ile chcę.
yevaud
oczywiscie masz racje, mozesz wspolpracowac z kim chcesz i za ile chcesz smile.gif
ja mam zle doswiadczenia z programistami za 0zl 10zl i nawet 100zl za godzine wiec generalnie to co piszesz srednio mnie rusza, a
wpisy generalnie maja uzmyslowic programistom ktorzy chcieliby u Ciebie pracowac, ze to nie jest dobry pomysl bo Ty moze bedziesz zadowolony, ale oni zdecydowanie byc nie powinni poniewaz robisz ich w konia smile.gif

Podsumowujac mamy tu pewien paradoks smile.gif jesli znajdziesz kogos z uslug ktorego bedziesz zadowolony, to on nie powinien byc zadowolony ze wspolpracy z Toba smile.gif. Jesli nie bedziesz zadowolony to placisz mu tyle, ze on powinien smile.gif
szukasz DOBREGO programisty, ale chcesz mu placic jak ZLEMU, a Twoim argumentem "za" jest fakt ze do tej pory robiles odwrotnie smile.gif
PrzemekProgramista
Nie Twoja sprawa kogo zatrudniam to raz,
Każda osoba może wybrać po otrzymaniu specyfikacji pracuję za taką kwotę czy nie,
Być może jesteś jednym z tych, którzy mają duże mniemanie o sobie, a kiepskie portfolio i szukają "klienta jelenia" który zapłaci 50 zł netto za godzinę -> nie wiem i nie chcę wiedzieć, nie znam Cie ani projektów, które wdrożyłeś

Ja dałem pracę 8 osobom z tego forum, każdy mógł wybrać więc w czym problem?
Lepiej pracować niż siedzieć przed kompem i szukać ofert z budżetem 50 zł/h bo dla większości są one niedostępne. A na życie trzeba zarabiać.

I nie wypowiem się w tym temacie więcej na ten temat. Chcesz porozmawiać o tym załóż osobny temat i bardzo chętnie wezmę udział w dyskusji.

Idź do przeciętnej polskiej agencji interaktywnej i zapytaj się ile tam zarabiają ci od PHP. To samo co ja proponuję z wygodą taką, że pracują w domu i nie muszą rano wstawać i jechać do biura smile.gif

Tyle
bikerszymek
Jeśli dla Ciebie odniesieniem jest pensja programisty PHP w "agencji interaktywnej" to gratuluję dobrego żartu.
PrzemekProgramista
Wasza dyskusja na nic się chyba nie zdaje smile.gif W międzyczasie otrzymałem trzy oferty, mogę powiedzieć i podziękować za odświeżenie tematu.
r4xz
gdzie 2 się bije tam 3 korzysta
nastawiając to na aktualne warunki - gdzie 5 się bije tam 3 korzysta (3 oferty)

ja tam popieram PrzemekProgramista, szuka młodych a nie zaczyna się od nie wiadomo jakich kokosów na start, bo będzie jak w polityce, no... dalej to chyba mówić nie trzeba wink.gif
Spawnm
R4xz ale zobacz że patrząc na wymagania:
Nie interesują mnie osoby, które:
- PHP znają z książek
- nie mają swojego portfolio, tłumacząc się formatem bądź umową lojalnościową
Autor jednak szuka osób z jakimś doświadczeniem a chce płacić jak komuś po kursie php w 15min.
PrzemekProgramista
- Nie wymagam 5 letniego doświadczenia
- Nie wymagam w portfolio kilkudziesięciu porządnych realizacji
- Wymagam portfolio po to, żeby zobaczyć jaki jest mniej więcej poziom dotychczasowych prac
- A dokładnie poziom prac sprawdzam realizując projekty

Spawnm i inni - jesteście tacy cwani w gadce czy takie są realia z projektami za kilkadziesiąt zł h? Podeślę Wam dwóch programistów z tych, z którymi współpracuje i dajcie im pracę za przyzwoite pieniądze skoro szukam jeleni.

Moimi projektami może nie można zaoszczędzić na życie, ale można zbudować portfolio i zarobić na bieżące wydatki - stawiam na młodych - a duża kasa przyjdzie wraz z wzrostem doświadczenia, świetnym portfolio.

Spawnm powiedz mi ile bierzesz średnio za godzinę pracy na umowę dzieło/zlecenie? I pokaż swoje portfolio to powiem Ci czy dla mnie jest ono warte Twoich oczekiwań. Bo mam kilku dobrych programistów z tego forum, którzy nie mają dobrego portfolio, bo nie mieli go jak zbudować, ale mają konkret wiedzę, którą potrafią przełożyć na konkretne rezultaty.

"nie wymagam rozbudowanego portfolio, jeśli masz w nim strony firmowe, a przekonasz mnie do swojej osoby i umiejętności przy napisaniu większego projektu nie ma problemu"

Czemu tego nie zaznaczyłeś w swojej powyższej wypowiedzi?

Wasze wypowiedzi miały służyć czemuś innemu a służą czemuś innemu smile.gif Dzięki odświeżeniu odezwało się do mnie kilku programistów za co muszę podziękować.
pyro
Rzadko się odzywam w tego typu tematach, ale po co się kłócicie? To oczywiste, że @PrzemekProgramista szuka jeleni, jeszcze do tego wciskając jakieś dziwne bajeczki o swoich doświadczeniach. Dajcie sobie spokój - jak jelenie się zgłoszą to ich sprawa, że nimi są. Niech sobie robią za frajer.

Cytat
I pokaż swoje portfolio to powiem Ci czy dla mnie jest ono warte Twoich oczekiwań.

No ja bym na Twoim miejscu się na ten temat nie wypowiadał.
PrzemekProgramista
Gościu zostawiam to bez komentarza bo już nie mam co pisać. Wszystko zostało napisane.

Uważasz ich za jeleni - daj im pracę za 8k miesięcznie to będziemy mieć o czym gadać, bo póki co to ja daję pracę nie jednej osobie nie Ty.

I wróć do korzeni bo jeśli ty od razu zarabiałeś kwoty o jakich teraz myślisz to tylko pogratulować.

btw czemu niektórzy mają problem sami z sobą?

zamknijcie ten temat

pyro
Bardzo dziwny z Ciebie człowiek. Ja staję po Twojej stronie i mówię, żeby ludzie sobie dali spokój z pisaniem tutaj, bo to sprawa ludzi czy sobie chcą robić za frajer. No chyba, że spróbujesz zaprzeczyć temu, że robisz z ludzi jeleni. No niestety moja opinia jest zbyt obiektywna, żebyś próbował wysuwać naprzeciw swoje śmieszne argumenty.

Cytat(PrzemekProgramista @ 16.02.2011, 22:50:04 ) *
Uważasz ich za jeleni - daj im pracę za 8k miesięcznie to będziemy mieć o czym gadać, bo póki co to ja daję pracę nie jednej osobie nie Ty.

Hahahhahahahahahahha! No ja akurat nie zatrudniam nie jedną, nie kilka, a ponad 20 osób w tym momencie, więc sobie... zachowaj dla siebie takie zdania.

Cytat(PrzemekProgramista @ 16.02.2011, 22:50:04 ) *
I wróć do korzeni bo jeśli ty od razu zarabiałeś kwoty o jakich teraz myślisz to tylko pogratulować.

Na początku dostawałem takie kwoty jakie Ty teraz podajesz, ale wtedy PHP znałem z książek (bo to najlepsza metoda jego poznania), nie miałem zbytnio portfolio i nie kazano mi pracować po nocach. Do takich osób tę ofertę powinieneś kierować, a nie do ludzi, którzy jak sam napisałeś, muszą się dobrze znać na PHP.

// edit

No i tyle ode mnie w tym temacie, więc nie będę tu zaglądać.

Miłego wieczoru!
PrzemekProgramista
Cytat
Hahahhahahahahahahha! No ja akurat nie zatrudniam nie jedną, nie kilka, a ponad 20 osób w tym momencie, więc sobie... zachowaj dla siebie takie zdania.

A skąd ja miałem to wiedzieć - gratuluję że stać Cie na 20 programistów i życzę powodzenia w biznesie - szczerze.

Reasumując wszystkie wypowiedzi - Co Wam To Dało?

Ja również nie będę tutaj więcej zaglądał tym bardziej odpowiadał.
Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam
yevaud
smile.gif dalo nam to jedna ale bardzo wazna rzecz - niektorzy ludzie trafiajac na ta oferte, zamiast zalamywac sie, ze programistom php placi sie teraz 10/h po prostu wiedza, ze trzeba szukac dalej smile.gif ze sa dobre oferty ktore czekaja na znalezienie i nie trzeba sie zalamywac widzac kolejne ogloszenie typu "strone www z 20 podstronami, autorskim cms'em, integracja z facebookiem, youtube, google; 3 bramki platnosci; niech wysyla do mnie sms'y; mam budzet 50zl"

Ogolnie rzecz biorac Przemku masz racje - szukasz pracownikow za 10-15zl, dajesz tym samym szanse ludziom bez zadnego doswiadczenia zeby zbudowaly sobie portfolio i to jest jak najbardziej ok smile.gif jednak w troche denerwujacy sposob sformuowales oczekiwania poniewaz Twoje ogloszenie sugerowalo prace po nocach, sugerowalo jakas dziwna frustracje z tego powodu ze ktostam bral normalne pieniadze za normalna prace(niezaleznie od tego czy ktostam akurat na ta kase zaslugiwal)

Za 10zl/h nie trzeba dawac ludziom pracy w PHP, bo sa dziesiatki zlecen do zdobycia natychmiast za stawke analogiczna albo lepsza na np. http://www.zlecenia.przez.net/, a jesli ktos jest juz tak advanced ze zglebil tajniki jezyka angielskiego to za 20zl/h moze spokojnie konkurowac cena z chinczykami i programistami z indii.

Programowanie to specyficzna praca i w zbyt duzych ilosciach wypala rownie mocno jak praca w agencji mediowej czy innej "interaktywnej" - po 10 latach ostrego kodzenia ponad sily(jesli wymagasz pracy "wieczorowej do oporu", ze stawka 20/h programista(moim zdaniem) moze smialo zmienic prace bo nic wiecej w programowaniu juz nie zwojuje - jest przemeczony i kompletnie wyeksploatowany.

Kiedy chlopaki wiec bierzecie takie zlecenia, to pamietajcie, ze dlugo tak sie pociagnac po prostu nie da, a skonczy sie na tym ze 5 lat zajmie wam osiagniecie prawdziwej bieglosci w programowaniu, a po nastepnych pieciu bedziecie z tesknota mysleli o zawodzie spawacza ktory dostaje 40h na reke, pracujac 8h dziennie bez zadnych weekendow i nocek, wykonujacych prace nie-siedzacą po ktorej nie napierdala was kregoslup i oczy, a zdrowie nie wali sie szybciej niz domek z kart
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.