Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]przekierowanie .htaccess
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
supportbhp
Jak wykonac takie przekierowanie:
mam serwer supportbhp.home.pl i domene w OVH www.supportbhp.pl
w pliku .htaccess umiescilem cos takiego:
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ http://supportbhp.home.pl/$1 [R=301,L]

niestety chce osiagnac cos innego. Mianowicie po przekierowaniu chce aby w pasku wyszukiwarki był adres www.supportbhp.pl oraz zeby opis strony, keywords, descriptions wyswietlalo sie z supportbhp.home.pl

Dziękuję za pomoc.
benio101
Nie łatwiej w polu A(AAA) umieścić IP Twojego serwera?
Hekko
Użyj opcji przekierowania poprzez zmianę serwerów DNS. Skontaktuj się z home jeśli nie wiesz jak u nich ustawić aby był adres .pl.
supportbhp
Cytat(benio101 @ 4.02.2011, 17:43:11 ) *
Nie łatwiej w polu A(AAA) umieścić IP Twojego serwera?

Faktycznie moze być latwiej a jak sprawdzic adres IP
W OVH znalazlem cos takiego Domeny & DNS > Strefa DNS > pole AAAA ale jest tu taka informacja: [Adres docelowy musi być aktywnym adresem IP v6]

Faktycznie druga podpowiedź jak najbardziej ma sens ale w ovh wraz z domeną mam również serwer (ftp.supportbhp.pl) na którym właśnie stawiam sklep internetowy (PrestaShop) który znajduję się pod adresem http://supportbhp.pl/PrestaShop a propos do którego nie mogę się dostać ponieważ adres przekształca się...home.pl

Podsumowując:
1. Zależy mi na tym aby obecne wyniki w google.pl odnoszące się do strony www.supportbhp.pl nie przepadły
2. aby po wpisaniu adresu www.supportbhp.pl otwierała się zawartośc z serwera supportbhp.home.pl ale wyswietlal sie adres supportbhp.pl oraz tytul strony, opis itd.
3. i najlepiej żebym równoczenie miał dostęp do http://supportbhp.pl/PrestaShop

P.S. Jestem pod wrażeniem szybkości reakcji kolegów na forum wink.gif
Pozdr.
Hekko
Nie AAAA tylko A, ten pierwszy jest od IPv6 co Ci się jeszcze nie przyda ale..
Jak zmienisz rekord A (IP pytaj w Home.pl) to nie będziesz miał dostępu do presty. Musiałbyś wtedy z kolei jakąś subdomenę w ovh.pl postawić i pod nią sklep zainstalować.

Rozwiązanie ekonomiczne i bezproblemowe: przenieś wszystko na jeden serwer.
benio101
AAAA jest dla nowej generacji adresów IP, dla Ciebie odpowiednie będzie pole A (IP v4)
Musisz tam podać adres IP serwisu supportbhp.home.pl, czyli zapewne 79.96.82.56.
Spróbuj, jednak pamiętaj, że zmiana może potrwać nawet dobę.

Tak na marginesie, również mam domeny w OVH i też się na początku męczyłem,
w końcu skorzystałem z pola A oraz, w niektórych przypadkach, z ORTa.

edit/ no patrz, zdublowałem się z Hekko w tej samej minucie z podobną wypowiedzią.
Oczywiście również zalecam przenieść wszystko na jeden serwer.
Hekko
Jak zmieni rekord A to nie otworzy potem swojego sklepu presta który pozostanie w OVH smile.gif
benio101
Hmmm, no to nie wiem ohno-smiley.gif
supportbhp
Ok chłopaki, ustawione przekierowanie na serwer w home dla domeny www.supportbhp.pl oraz utworzona subdomena dla presty. Czekam na rezultat.
Pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.