Napisałem taki kod w PHP:
function get_category($cat){ return $mysql; }
Wywołuję szablon w taki sposób:
$smarty->assign("data", get_category($_GET['cat'])); $smarty->display("items.tpl.htm");
W items.tpl.htm utworzyłem kod:
Natomiast wpis w bazie danych wygląda następująco:
INSERT INTO `cat1` (`id`, `name`, `place`, `age`, `artikel`, `line1`, `line2`, `photo`) VALUES (1, 'Some item', 'Poland', '35 years', '2233', 'Something into line 1', 'Something into line 2', 'some.jpg');
Spodziewany efekt miał wyglądać tak:
i tak kilkukrotnie, jeżeli dodane zostałyby kolejne wpisy. Niestety wynik dosyć mocno odbiega od tego, czego się spodziewałem. Wygląda on tak:
0: S<br /> 0: S<br /> 0: S<br /> 0: S<br /> 0: S<br /> name: S<br /> name: S<br /> name: S<br /> name: S<br /> name: S<br /> 1: P<br /> 1: P<br /> 1: P<br /> 1: P<br /> 1: P<br /> place: P<br /> place: P<br /> place: P<br /> place: P<br /> place: P<br /> 2: 3<br /> 2: 3<br /> 2: 3<br /> 2: 3<br /> 2: 3<br /> age: 3<br /> age: 3<br /> age: 3<br /> age: 3<br /> age: 3<br /> 3: 2<br /> 3: 2<br /> 3: 2<br /> 3: 2<br /> 3: 2<br /> artikel: 2<br /> artikel: 2<br /> artikel: 2<br /> artikel: 2<br /> artikel: 2<br /> 4: s<br /> 4: s<br /> 4: s<br /> 4: s<br /> 4: s<br /> photo: s<br /> photo: s<br /> photo: s<br /> photo: s<br /> photo: s<br />
Pomożecie w rozwiązaniu?