Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czemu dziala tylko pod IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
swist666
czemu ten kod działa tylko pod ie ?

Kod
<table width="650">

<tr>

<td style="cursor:hand;" onmouseover="javascript:this.background='./gfx/b.gif';" onmouseout="javascript:this.background='';" onclick="javascript:location.href='/oferta.php?str=gal';">

<a href="/oferta.php?str=gal" style="color:#000000;text-decoration : none;">Przykładowe pojazdy - galeria</a>

</td></tr></table>

chodzi o to żeby po najechaniu na pole tabeli ( <td></td> ) zmieniało kolor ( background lub bgcolor )
Bakus
[xml:1:2f32526dc4]<td style="cursor:hand;" onmouseover="this.background='./gfx/b.gif';" onmouseout="this.background='';" onclick="location.href='/oferta.php?str=gal';">[/xml:1:2f32526dc4]
W parametrach onmouse..... nie daje się "java script:"... onmouse..... jest obsługiwane TYLKO przez JS... "java script:" dajesz tylko w href=""
Vir
Sugeruję zrobić tak:
[xml:1:56af3ed29d]<style type="text/css">
.tlo
{
background-image: url('b.gif');
}
</style>[/xml:1:56af3ed29d]
oraz
[xml:1:56af3ed29d]<table width="650">
<tr>
<td style="cursor:hand;" onmouseover="this.className='tlo'" onmouseout="this.className=''" onclick="location.href='/oferta.php?str=gal';">
<a href="/oferta.php?str=gal" style="color:#000000;text-decoration : none;">Przykładowe pojazdy - galeria</a>
</td>
</tr>
</table>[/xml:1:56af3ed29d]
swist666
kod to:

[xml:1:ac0c8a8106]<html>
<head>
<title>costam</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<style type="text/css">
.tlo
{
background-image: url('b.gif');
}
</style>
</head>
<body>

<table width="650">
<tr>
<td style="cursor:hand;" onmouseover="this.className='tlo'" onmouseout="this.className=''" onclick="location.href='/oferta.php?str=gal';">
<a href="/oferta.php?str=gal" style="color:#000000;text-decoration : none;"> Przykładowe pojazdy - galeria </a>
</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>
[/xml:1:ac0c8a8106]

ale ten kod nie działa nawet pod IE ;(
Bakus
moje rozwiązanie działa w ie...
Vir
A ścieżka do pliku graficznego jest prawidłowa smile.gif :?:
Zauważ, że w Twoim pliku było gfx/b.gif a ja pozwoliłem sobie wyciąć co nieco.
swist666
sorki smile.gif sciezka byla zla, działa w IE ale w Operze nadal nie działa sad.gif
Paul
Skopiowalem i przestestowalem twoj kod, ktory napisales 3 posty wyzej... on dziala na IE, Mozilli jak i Operze....

Moze faktycznie masz ten img w innym folderze, bo ja sobie stworzylem i umiescilem tak, jak podana jest sciezka i wszystko bylo ok...
swist666
dziala smile.gif

MEGA THX !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.