Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Konwersja PDF fo plaintextu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ArekJ
Witam.
Nie mogę się tego doszukać, a potrzebuję funkcji dzięki której prze konwertuje plik PDF do czystego tekstu za pomocą PHP.
Istnieje taka funkcja?
osl
W czystym PHP raczej nie da rady.
Zainteresuj się Apache Tika.
ArekJ
A nie ma jakiejś biblioteki do tego? W Apache Tika jakoś nie mogę tego znaleźć, ale może to moje przeoczenie.
Prezi2907
Cytat(ArekJ @ 16.02.2011, 15:14:36 ) *
A nie ma jakiejś biblioteki do tego? W Apache Tika jakoś nie mogę tego znaleźć, ale może to moje przeoczenie.

Czy przeoczenie to nie wiem ale rozebranie PDF na części to jest z lekka mała masakra... Wiem co mówie bo samo generowanie PDF to biblioteka w której trzeba wypełnić cały szereg funkcji aby wszysto ładnie się ładowało.. W chwili obecnej lukam sobie 2 biblioteki do PDF i nie mogę ich zbytnio rozkminić smile.gif To nic łatwego nie jest...

Polecam sobie odpuścić bo szukanie i robienie tego pewnie będzie nonsensem. Pobierz sobie lepiej aplikacji do edycji PDF'u ...
osl
Apache Tika korzysta w dużym skrócie z tego.
Nie jest to żadna masakra, a jedynie wymaga porządnego serwera - który pozwala PHPowi uruchamianie programów w Javie.
Za pomocą Apache Tika robiłem całkiem konkretny serwis, który indeksował zawartość najróżniejszych rodzajów plików, w tym również PDFów. I wyciąganie zawartości było jednym z łatwiejszych zadań wink.gif

Tworzenie PDFów i szereg funkcji... tylko nie mów że FPDF, bo to masochizm w czystej postaci. Zobacz Flying saucer lub jego wrappera ParadoxPDF . Z tymi narzędziami życie jest po prostu prostsze wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.