za dużo pojęcia o CSS nie mam, wygooglowałem sobie ciekawy layout i chciałem dodać do niego elegancką ramkę lecz nie mogę dostować szerokości do contentu:

Cień który ładnie prezentowałby się z tą ramką to obrazek, dlatego trzeba border nałożyć na obrazek. Tutaj już kompletnie nie mam pojęcia jak to ugryźć
/* Design by Free CSS Templates <a href="http://www.freecsstemplates.org" target="_blank">http://www.freecsstemplates.org</a> Released for free under a Creative Commons Attribution 2.5 License */ body { margin: 0; padding: 0; background: #FFFFFF url(images/img01.jpg) repeat-x left top; text-align: justify; font-family: "Trebuchet MS", Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #666666; } /* Header */ #header { width: 970px; height: 50px; margin: 0 auto; font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif; } /* Logo */ #logo { float: left; margin-top: 20px; } #logo h1, #logo h2, #logo p { float: left; margin: 0; text-transform: lowercase; } #logo h1 { padding-left: 10px; text-align: center; font-size: 3.2em; color: #FFFFFF; } #logo h1 a { color: #FFFFFF; } #logo p { padding-top: 20px; font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif; font-size: 13px; font-style: italic; color: #FFFFFF; } #logo h2 a, #logo p a { letter-spacing: normal; font-weight: normal; color: #FFFFFF; } #logo a { text-decoration: none; } /* Menu */ #menu { float: left; margin: 30px 0 0 -20px; } #menu ul { margin: 0; list-style: none; } #menu li { display: inline; } #menu a { display: block; float: left; /*background: #0D859C;*/ padding: 5px 10px; text-align: center; text-decoration: none; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: bold; font-size: 13px; color: #FFFFFF; } #menu a:hover { background: #0D859C; } #menu .current_page_item a { } /* Page */ #page { width: 990px; margin: 0 auto; padding-top: 50px; background: #FFFFFF url(images/img02.jpg) no-repeat left top; border: 1px solid #f0f0f0; border-bottom: 2px solid #ccc; }
selektor #page odnosi się do headera z obrazkiem i ów ramką. W celu skrócenia postu nie dawałem ani HTMLu ani całego CSS, jeżeli będziecie uważać to za konieczne powiedzcie a wrzucę

Pozdrawiam,
Masiar.