-Igor-
19.02.2011, 01:44:10
Witam!
Mam problem , mianowicie chcialbym, aby mojej stronie byla mozliwosc, dzielenia sie ze znajomymi na facebooku, wynikiem skryptu z mojej strony. Czyli np. User wpisuje swoja date urodzenia po czy mozliwosc udostepnienia wyniku, czyli ile dni od urodzenia do dzis minelo. Wszystko zdolalem napisac, ale jedna rzecz sprawia mi problemy, sa to meta tagi do share(facebook) na mojej stronie, mianowicie, gdy w jej zawartosc wpisuje zmienna, to nie zostaje ona pozniej brana pod uwage, przy przekierowaniu na stroje FB, jest pomijana.
Prosze o pomoc, bo siedze nad tym juz 3ci dzien....
Moja strona: www.dni.losuj.net
yevaud
19.02.2011, 10:32:04
http://developers.facebook.com/tools/lint/tak poza tym to nie bardzo wiem o czym mowisz

btw. facebook raczej odchodzi od share na rzecz like
-Igor-
19.02.2011, 11:08:12
Chodzi mi o to:
- mam meta tagi facebooka na swojej stronie(og:title, og:description, og:type, og:image...) które określają jak ma wyglądać element udostępniany na facebooku.
- Meta tagi zawierają wstawki, mi. <?php echo $iledni; ?>, które patrząc w źródło działają(bo wyświetlane są wartości zmiennych) ale, przy etapie udostępniania(czyli przycisk share na mojej stronie) są pomijane... i tu jest moje pytanie, dlaczego? i jak to naprawić.
Dodam jeszcze, że patrząc ze strony facebooka(URL Linter) wszystko jest poprawnie pobierane z meta tagów.
igrzyk
19.02.2011, 17:06:19
Prosiłbym o jakie kol wiek nakierowanie mnie na rozwiązanie tego problemu... ponieważ dręczy on mnie już od kilku dni...
yevaud
19.02.2011, 18:23:17
uzywasz openGraph ktory wspolpracuje z "like", a z przyciskiem "share" o ile mi wiadomo nie ma nic wspolnego
igrzyk
19.02.2011, 18:35:32
Cytat(yevaud @ 19.02.2011, 18:23:17 )

uzywasz openGraph ktory wspolpracuje z "like", a z przyciskiem "share" o ile mi wiadomo nie ma nic wspolnego
Na pewno działa z 'share' ponieważ pobiera dane z meta
ale bez zmiennych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.