Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][iFrame] Wyłaczenie wykonywania skryptu z ramki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
viper134
Witajcie!
Na moim blogu muszę umieścić wyszukiwarkę wczasów - jeden z moich klientów zezwolił na zaciągnięcie swojej strony poprzez iframe: (turystykaino.pl#search_main), jednak na stronie jest skrypt (fragment kodu):
Kod
(...)

if (window.top != window.self) {
        if (document.referrer.test('google')) return false;
        alert('Ramki nie są dozwolone!!!');
        window.top.location = 'http://' + referer;
    }

});

(...)

Czy można zablokować wywoływanie tego fragmentu kodu - pokazywanie komunikatu?
PHP Include już próbowałem - i nic, tzn strona się rozjechała (moja), a nic się nie wyświetliło

Mateusz Jaworowicz

P.S.
Jeżeli nie to, żeby nie tworzyć drugiego wątku - jak stworzyć wyszukiwarkę last minute (3 pola - liczba dni, standard z domyślnym ustawieniem dat na 2 miesiące do przodu i dowolnym krajem), a wynik pokazywany już w nowym oknie na turystykaino.pl?

Link z wyszukiwarki wygląda tak:
Kod
http://www.turystykaino.pl/index.php?advSearch=reset&country=reset&region=reset&datefrom=2011-03-12&dateto=2011-03-26&range=0&period_group=10&lastminute=0&group_hotel=0&departure=reset&city=%25&pid=2&szukaj=Szukaj&price=0&adult=0&kids=0&food=reset&category=0&travel_operator=0&splashPicto=&offer_code=&type=0&transport=2

Dla Kraj i Region Dowolny - data od 12.03.2011 do 26.03.2011
?

Proszę moderatorów o wyrozumiałość - jestem tu nowy smile.gif
erix
Cytat
Czy można zablokować wywoływanie tego fragmentu kodu - pokazywanie komunikatu?

Bez modyfikowania kodu - nie.

Cytat
Jeżeli nie to, żeby nie tworzyć drugiego wątku - jak stworzyć wyszukiwarkę last minute (3 pola - liczba dni, standard z domyślnym ustawieniem dat na 2 miesiące do przodu i dowolnym krajem), a wynik pokazywany już w nowym oknie na turystykaino.pl?

A po polsku bardziej?
viper134
A fakt - trochę pogmatwałem tongue.gif

Wyszukiwarka, która ma pola:
*Liczba Osób Dorosłych (Zmienna w Adresie- &adult=X)
*Liczba Dzieci (Zmienna w Adresie - &kids=)
Bez pola wyboru kraju i regionu - domyślnie powinno być dowolne

Więc adres po kliknięciu z "Szukaj Last Minute" powinien być budowany na podstawie:
turystykaino.pl/index.php?advSearch=1&country=reset&region=reset&datefrom=DZISIEJSZA_DATA&dateto=DATA +3miesiące&range=0&period_group=121&lastminute=0&lastminute=1&departure=reset&city=%25&travel_operator=0&pid=2&szukaj=Szukaj&price=0&adult=LICZBA_DOROSLYCH&kids=Liczba_Dzieci&food=reset&category=0&travel_operator=0&splashPicto=&offer_code=&type=0&transport=2

Duże Pola - Duży Przycisk potwierdzający - może blik? - Szerokość 560px
erix
parse_url + http_build_query
viper134
Cytat(erix @ 19.02.2011, 17:08:19 ) *

THX wink.gif
Temat do zamknięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.