drzalek
22.02.2011, 15:44:16
Witam,
Chciałbym uzyskać efekt przenikania się dwóch obrazków. Chodzi o to, że jeden znika i na jego miejsce pojawia się drugi. Próbowałem to zrobić za pomocą toggle() lub fadeToggle(), ale nie takiego efektu oczekuję. Przy wywoływaniu tych dwóch metod efekt wygląda tak, że jeden obrazek znika i dopiero jak zniknie to pojawia się następny. Ja chciałbym uzyskać efekt, że w momencie znikania pierwszego powoli pojawia się drugi.
Być może istnieje jakiś inny sposób uzyskania takiego efektu, lub w jakiś szczególny sposób należy zapisać toggle lub fadeToggle, aby takie przenikanie uzyskać.
Jeśli ktoś ma jakieś informacje to będę wdzięczny jeśli się podzieli.
ShadowD
22.02.2011, 15:47:47
możesz pod spód dać na stałe 2'gi obrazek, a z przodu ten znikający, będzie to wyglądać jak płynne przejście obu obrazków. Można zawsze ułożyć dwa na kupie i jednym momencie jeden ukrywać, a drugi pokazywać, ale nie wiem czy efekt nie będzie trochę dziwny, lepiej pomyśleć jak na wstępie. :-)
drzalek
22.02.2011, 19:46:20
Nie zupełnie o to chodzi, bo to nie rozwiązuje mojego problemu, szukam raczej uniwersalnego sposobu. Nie wiem czy taki istnieje, dlatego pytam, bo naleźć nie mogę. Wiem, że można podkładać pod widoczne zdjęcie, nowe zdjęcie, a to stare stopniowo później ukrywać, ale chciałbym to zrobić prościej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.