Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Przenikanie się dwóch elementów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drzalek
Witam,
Chciałbym uzyskać efekt przenikania się dwóch obrazków. Chodzi o to, że jeden znika i na jego miejsce pojawia się drugi. Próbowałem to zrobić za pomocą toggle() lub fadeToggle(), ale nie takiego efektu oczekuję. Przy wywoływaniu tych dwóch metod efekt wygląda tak, że jeden obrazek znika i dopiero jak zniknie to pojawia się następny. Ja chciałbym uzyskać efekt, że w momencie znikania pierwszego powoli pojawia się drugi.

Być może istnieje jakiś inny sposób uzyskania takiego efektu, lub w jakiś szczególny sposób należy zapisać toggle lub fadeToggle, aby takie przenikanie uzyskać.

Jeśli ktoś ma jakieś informacje to będę wdzięczny jeśli się podzieli.
ShadowD
możesz pod spód dać na stałe 2'gi obrazek, a z przodu ten znikający, będzie to wyglądać jak płynne przejście obu obrazków. Można zawsze ułożyć dwa na kupie i jednym momencie jeden ukrywać, a drugi pokazywać, ale nie wiem czy efekt nie będzie trochę dziwny, lepiej pomyśleć jak na wstępie. :-)
drzalek
Nie zupełnie o to chodzi, bo to nie rozwiązuje mojego problemu, szukam raczej uniwersalnego sposobu. Nie wiem czy taki istnieje, dlatego pytam, bo naleźć nie mogę. Wiem, że można podkładać pod widoczne zdjęcie, nowe zdjęcie, a to stare stopniowo później ukrywać, ale chciałbym to zrobić prościej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.