Tworzę grę. Obecnie jestem na etapie tworzenia pokazu profilu. Niestety, kiedy chcę przypisać wartość z tabeli mysql do zmiennej, to zmienna i tak jest pusta, pomimo tego że, w tabeli ma ona wartość "9". Nie wiem co robić. Męczę się z tym skryptem już 3 dni.
Przedstawiam kod:
Kod
<?php
session_start(); //Rozpoczynanie nowej sesji
$userName = $_GET["nazwa"]; //Pobieranie danych o nazwie użytkownika z linku
function db_connect() {
$conn = mysql_connect("localhost","root","xxxx"); //łączenie z bazą danych
if(!$conn)
{
echo mysql_error();
exit;
}
if(!$db = mysql_select_db("test"))
{
echo mysql_error();
exit();
}
return $conn;
}
function get_user($userName) //$userName - zmienna, która została utworzona wcześniej.
{
db_connect();
$qwery = sprintf("
SELECT * FROM users WHERE login = $userName " //Zapytanie do bazy danych, tabeli 'users', pobranie danych.
);
$result = mysql_query($qwery);
$row =
($result);
return $row;
}
$userPoziom = $_SESSION["klik"]; //Pobieranie informacji o komórce 'klik' z bazy danych. Tutaj jest problem.
echo "klik: $userPoziom"; // Wyświetlanie wartości zmiennej $userPoziom. Wyświetlane jest puste pole, więc nie wiem czemu,
// nie pobiera lub nie przypisują się odpowiednio dane.
if($userPoziom < 7) //Mniej istotna część skryptu, do której potrzebuję informacji z mysql.
{
$obrazek = "img/1.png";
}
if($userPoziom > 7 && $userPoziom < 17)
{
$obrazek = "img/2.png";
}
?>
session_start(); //Rozpoczynanie nowej sesji
$userName = $_GET["nazwa"]; //Pobieranie danych o nazwie użytkownika z linku
function db_connect() {
$conn = mysql_connect("localhost","root","xxxx"); //łączenie z bazą danych
if(!$conn)
{
echo mysql_error();
exit;
}
if(!$db = mysql_select_db("test"))
{
echo mysql_error();
exit();
}
return $conn;
}
function get_user($userName) //$userName - zmienna, która została utworzona wcześniej.
{
db_connect();
$qwery = sprintf("
SELECT * FROM users WHERE login = $userName " //Zapytanie do bazy danych, tabeli 'users', pobranie danych.
);
$result = mysql_query($qwery);
$row =
($result);
return $row;
}
$userPoziom = $_SESSION["klik"]; //Pobieranie informacji o komórce 'klik' z bazy danych. Tutaj jest problem.
echo "klik: $userPoziom"; // Wyświetlanie wartości zmiennej $userPoziom. Wyświetlane jest puste pole, więc nie wiem czemu,
// nie pobiera lub nie przypisują się odpowiednio dane.
if($userPoziom < 7) //Mniej istotna część skryptu, do której potrzebuję informacji z mysql.
{
$obrazek = "img/1.png";
}
if($userPoziom > 7 && $userPoziom < 17)
{
$obrazek = "img/2.png";
}
?>
Czy ktoś wie co jest nie tak?