Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobieranie plików po wejściu przez ip
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
matiszon
Witam, musiałem odinstalować apache i zainstalować ponownie odinstalował wszystko łącznie z mysql i zainstalowałem z powrotem to samo i mam teraz takim problem. Gdy wchodzę przez ip pobiera mi index.php ale gdy wpiszę ip/index.php albo domenę to jest ok. Dodam że pobiera source pliku .php ! czy ktoś wie jak to rozwiązać?

Korzystam z Apache2 na ubuntu-10.04
lejs
Dodaj typ mime (php) w pliku konfiguracji apache, lub wystąpił jakiś błąd przy instalacji php. Czuję że bardziej to drugie, więc odinstaluj i zainstaluj na nowo, po tym zobacz czy nie było żadnych errorów smile.gif
matiszon
Cytat(lejs @ 24.02.2011, 20:25:21 ) *
Dodaj typ mime (php) w pliku konfiguracji apache, lub musisz skompilować na nowo php. Czuję że bardziej to drugie smile.gif

Php instalowane z paczki. Dopiero raczkuje w linuxie.

Mógł byś mi powiedzieć/dać link gdzie znajdę typy mime ?

I czy skompilować na nowo czy to znaczy przeinstalować ?

@edit już odinstalowywałem i instalowałem php nic nie dało :/ pewnie jakieś pliki konfiguracyjne zostały stare.
matiszon
Okazało się że to było coś z operą, bo po tej reinstalacji na innych przeglądarkach działało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.