Witam! Prowadzę serwis ogłoszeń i mam pytanie, jak zrobić aby mozna było pisać w bbcode tzn żeby u góry był znaczek B, I itd i zeby po kliknięciu B było pogrubienie itd. Bo jak w treści ogłoszenia dam
Czyli ten kod, który Ty podałeś wklejam nad "Treść ogłoszenia" i co mam zrobić, aby wyświetlało to w ogłoszeniu ( te BB code) Edit: Wkleiłem ten kod i jak klikne to w tresci wyświetla mi już ale jak zrobić, aby w treści ogłoszenia (zobacz.php) wyświetlało mi to pogrubienie..
ylk
25.02.2011, 20:14:44
Aaa, no to na textarea tego nie zrobisz. Nigdy nie wgryzałem się w to jak działają edytory WYSIWYG. Pewnie na divach albo spanach przechwytując wciskane klawisze. Poczekaj, może ktoś lepiej obeznany z JS się wypowie.
pemko11
25.02.2011, 20:22:43
W takim razie czekam na specjalistów..
tehaha
25.02.2011, 20:45:20
jeżeli chcesz tylko taki prosty bbcode to użyj sobie gotowego pluginu http://www.w3theme.com/jquery-bbedit/ pakiet zawiera skrypt w jquery oraz php, ale ten php co tam jest nie działa poprawnie więc albo będziesz musiał sam napisać albo poszukać lepszej klasy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.