Jak to zapisać do bazy danych tak aby zapisały się oby dwa wiersze czyli ID 2 i 3 ?
lukaskolista
27.02.2011, 20:44:31
Z HTMLa na pewno tego nie zrobisz, poza tym proponuje zaznaczyc jakos, ktore pola za z "xxx", a ktore z "yyy" bo glupoty wyjda. Najpierw sprobuj odczytac dane tego formularza w php
max_mcee
27.02.2011, 20:47:00
wiem, że w php chodzi tylko o dane z input-ów
nie wiem jak dwa razy wykonać zapytanie zapisujące dwa różne numery id
Rid
27.02.2011, 20:52:57
Nie można ,nazywać pól input ,tą samą nazwą.W przyszłości moga wystąpić problemy.W jednej tabeli nazwij inaczej ,a w drugiej inaczej
max_mcee
27.02.2011, 20:55:39
to jak by to zrobic ? bo każdy użytkownik ma zapisywać te same dane do bazy. Użytkownik ma deklarować ile zrobi rzeczy a ile o, itp.. Czyli: użytkownik a deklaruje ile zrobi rzeczy a, d, o, j użytkownik b deklaruje to samo jak to logicznie rozwiązać
Rid
27.02.2011, 21:24:26
Nie wiem za bardzo o co chodzi,ale możesz pozwolić użytkownikowi na wypełnienie danych formularza zapisując wypełnione dane do bazy danych.Potem porównujesz dane z bazy danych użytkownika a i b ,jeśli się zgadzają to "twoja reakcja" jeśli nie to np.wyświetlasz wiadomość z błędem.Trochę to "łopatologicznie napisałem. Nazwy pół w formularzu nie mogą się powtarzać.
max_mcee
27.02.2011, 21:33:27
Chodzi o to, że mamy gościa który wklepuje dane firmy. Jest struktura pracowników A, B, C
Struktura A posiada np. 3 pracowników: 1. Jan Nowak 2. Sylwia Kowalska 3. Patrycja Beznazwiska
Struktura B posiada np. 2 pracowników: 1. Krystian Nowak 2. Patryk Nowak
Struktura C posiada również jakąś ilość pracowników.
I teraz zarządzający musi wpisać do każdej z tych osób ile wykonają sprzedaży. Klika więc w strukturę A i wyświetla mu się formularz z możliwością wpisywania deklaracji: Struktura A | ilość a | ilość d | 1. Jan Nowak | 4 | 8 2. Sylwia Kowalska | 3 | 5 3. Patrycja Beznazwiska | 6 | 10
i chciałbym zrobić tak, aby te deklaracje wszystkie zapisać, tylko nie wiem jak...
Rid
27.02.2011, 21:43:17
Najprostszy sposób trzy oddzielne tablice do których przykładowo zapisuje Pan imiona i nazwiska
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.