Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Problem z mouseenter pod IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drzalek
Witam,
Mam taki oto problem.
Ustawiam sobie koło siebie trzy divy. Pierwszy o szerokości 10%, drugi 80% i ostatni 10%. Wysokość divów ustalam w zależności od zdjęcia jakie jest wyświetlane pod tymi trzema divami. Zdjęcia są podmienianie za pomocą js. Te trzy divy służą do nawigacji, tzn. jak najadę na jeden z tych 10%-owych to powinna pojawić się strzałka w jedną lub drugą stronę, jak najadę na te 80% to strzałki się ukrywają. Divy są puste i teraz jak najeżdżam myszką w IE to w ogóle tego nie widzi, dopóki jak je czymś wypełnię, np. spacjami to w miejscu gdzie są te spacje metody mouseenter zaczynają działać.

Czy ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób rozwiązać ten problem.
erix
A po co przez JS?

Przecież masz pseudoklasę :hover i ona się idealnie do tego nadaje.

Cytat
ogóle tego nie widzi, dopóki jak je czymś wypełnię, np. spacjami to w miejscu gdzie są te spacje metody mouseenter zaczynają działać.

Najgłupsza własność CSS w IE:
  1. zoom: 1
drzalek
Chyba nie do końca mnie rozumiesz, ale to nic, bo rada okazała się trafna smile.gif

Ten js jest wykorzystywany do zarządzania galerią opartą na ajax'ie, dlatego musi tak być i stąd mouseenter. Nie chciałem też wklepywać całego kodu bo uznałem, ze to zbyteczne.

Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.