Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dostęp do bazy bez skryptu i bez wejscia w PhpMyAdmin
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pablo_83
witam,
mma taki problemik że muszę przenieść projekt z danego serwera na drugi.
Samo kopiowanie plików nie rozwiązuje sprawy ponieważ projekt stoi na cms'sie który, defakto wszystko sobie pobiera z bazy, na podstawie której generuje to co ma wyświetlić (zarówno treść ze strony cms jak i ze strony dla klienta).

Dostałem dostęp do ftp na który mogę skopiować pliki i dostęp do bazy (w sensie - database, login, hasło).

Serwer na który mam wrzucić stoi na e-host.pl a z tego co czytałem dostęp do phpMyAdmina jest dostępny tylko po zalogowaniu do głównego panelu administracyjnego.

Moje pytanie brzmi, jak mogę dostać się do ich bazy w celu importu mojej gotowej (z pliku txt), bez konieczności pisania skryptu w php, nie mając dostępu do ich phpMyAdmina.

Próbowałem postawić nowego phpAdmina podając posiadane dane jednak mimo tego że udaję się go zainstalować i skonfigurować nie widzi docelowej bazy.
Pilsener
Cytat
i dostęp do bazy (w sensie - database, login, hasło).
- phpmyadmin to rozwiązanie awaryjne, czyli gdy wszystko zawiedzie to korzystamy z bezpośredniej konsoli smile.gif
Najlepiej użyj jakiś programów typu front, navicat, mysql workbench - jeśli nie masz dostępu do konta mysql to proś, ale nie nas lecz administratorów tamtego serwera wink.gif Często bywa tak, że dostęp do bazy z zewnątrz jest niemożliwy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.