brakuje mi już pomysłów (i chyba połowy włosów na głowie). Głowię się, szukam... i tak od rana. Temat na forum to ostateczność. Wiem, że wystarczająco jest banalnych problemów ale nadszedł czas, że i ja potrzebuję waszej pomocy. Może ktoś z forum znajdzie błąd w kodzie lub coś co może mnie naprowadzić na znalezienie błędu. Kod przedstawiam poniżej:
<?php class CorporationModel { public $corp_id; public $corp_admin_id; public $corp_name; public $corp_members; function __construct() { $user_id = $_SESSION["id"]; $obj = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT player_corp_id FROM users WHERE user_id='".$user_id."'")); if($obj->player_corp_id != null) { $corp = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM corps WHERE corp_id='".$obj->player_corp_id."'")); $this->corp_id = $corp->corp_id; $this->corp_admin_id = $corp->corp_admin_id; $this->corp_name = $corp->corp_name; $this->corp_members .= $row["user_login"]; } } } } ?>
Widok korzystający z tego modelu:
<?php require_once('models/corporationModel.php'); $model = new CorporationModel(); ?> <div id="main"> <?php $model->corp_members; ?> </div>
Może jeszcze struktura bazy danych, wraz z przykładowymi danymi:
CREATE TABLE users (user_id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, user_login varchar(25), user_pass varchar(32), player_corp_id int, PRIMARY KEY(user_id)); CREATE TABLE corps (corp_id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, corp_admin_id int, corp_name varchar(35), PRIMARY KEY(corp_id)); INSERT INTO users (user_id, user_login, user_pass, player_corp_id) VALUES ('1', 'iro', '123', '1'); INSERT INTO users (user_id, user_login, user_pass, player_corp_id) VALUES ('2', 'tester', 'test', '1'); INSERT INTO corps (corp_id, corp_admin_id, corp_name) VALUES ('1', '1', 'JakasNazwa');
Dodam tylko, że nie wyświetlają się żadne błędy, tylko pusta strona. Nie mam pojęcia co jest grane. Jakieś pomysły, co jest nie tak? Bo jakiś babol w kodzie raczej skutkowałby solidnym errorem.