Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]jquery - wyswietlanie pola po powrocie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam.

W pewnym formularzu zrobiłem taki myk, że jeśli zaznaczy się odpowiednie pole ( inpuit typu radio ) to wyświetla się za pomocą jQuery ( funkcja show() i hidden() ) odpowiednia treść. Domyślnie te pola są odznaczone. Wszystko działa, ale mam problem, bo gdyś wróci to dej podstrony zttym formularzem, to dane w formularzu ( wypełnione pola input itd ) zostają wypełniony tym co wcześniej wpisywaliśmy ewentualnie zaznaczaliśmy, ALE jQuery wyświetla mi informację, jakby pole wybortu które decyduje jaki div wyświetlić nie gyło wypełnione, a jest ? Ma ktoś jakiś pomysł ?

Pozdrawiam i czekam na opodiwedź,
Karol
wNogachSpisz
Wrzuć kod...
bialko0019
Kod jak kod, no ale dobrze, już piszę:

1.  
  2. [...]
  3.  
  4.  
  5. <input type="radio" id="tak1" name="informatyk" value="tak" />TAK
  6. <input type="radio" id="nie1" name="informatyk" value="nie" />NIE
  7.  
  8. <div id="tak" style="display : none">TRESC GDY TAK</div>
  9. <div id="nie" style="display : none">TRESC GDY NIE</div>
  10.  
  11.  
  12. [...]
  13.  
  14. $('#tak1').click(function(){
  15.  
  16. $('#tak').show('slow');
  17. $('#nie').hide('slow');
  18. });
  19.  
  20.  
  21. $('#nie1').click(function(){
  22.  
  23. $('#nie').show('slow');
  24. $('#tak').hide('slow');
  25. });
  26.  
  27.  

No i gdy kliknę TAK wyświetla się DIV o ID TAK1 a chowa NIE1 itd.. No ale gdy wyślę ten formularz i kliknę Wróć w przeglądarce, pole input jest jeszcze zaznaczone ( bo wysyłamy formularz zaznaczając jeden z inputów) no ale DIV sie nie wyswietla, trzeba jeszcze raz dokliknąć input by sie DIV wysłietlił, jak by się jquery nie odświeżało... ?
pablo_83
to że div jest nie widoczny to dlatego że przycisk wstecz nie daje żadnego "komunikatu" do jquery o tym że został naciśnięty.

A ty cofasz się po prostu w historii stron dlatego masz zaznaczony input ale nie odpalasz jquery odpowiedzialnego za pokazywanie diva.

Znalazłem taki artykuł dotyczący wstacz'a myślę że dało by się to u Ciebie zastosować.

Tylko po co?questionmark.gif ja raczej po wysłaniu formularza zablokowałbym wstecz'a, nie rozumiem po co wyslaniu czegoś miałbym dawać wstecz żeby wysłać to ponownie??

Jeśli już to po wysłaniu formularza podziękowania lub coś w tym stylu i redirect spowrotem do formularza. wtedy użytkownik będzie w tym samym miejscu co po wstecz.
Z tym że będzie musiał znowu wypełnić formularz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.