Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]Polskie znaki dialektyczne w js
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maciek1705
Witam serdecznie, przeczytałem dość sporo materiału na temat polskich znaków dialektycznych w java script. Mój problem polega na tym że znikają polskie znaki nie ma krzaczków ani nic z tych rzeczy po prostu nie ma ł ś itp wcina je gdzieś nie wiadomo gdzie. Doczytałem się informacji że znaki te można osiągnąć w utf 16 lub za pomocą specjalnych funkcji pisanych także w java script. Próbowałem różnych rozwiązań i dalej nie wiem jak sobie z tym poradzić stosuję. Chciałbym prosić Was o pomoc w naprowadzeniu lub podpowiedzeniu jak można taki problem rozwiązać. Adres strony o której mowa -> kocia.cba.pl Proszę Was o Pomoc bo przyznam że mnie to przerosło.
Magic WWW
W jakim celu używasz tych polskich znaków, jeżeli chodzi Ci o błędy z polskimi znakami w Cufon'ie to są to problemy związane z czcionką, przy tworzeniu kodu dla Cufon'a musisz zaznaczyć opcję kodowania jakiś znaków. Problem nie leży po stronie Javascript tylko po stronie czcionki.
Maciek1705
witam serdecznie dzięki za pomoc faktycznie przeoczyłem deklaracje czcionek w cufonie jeszcze raz dzięki za wskazówkę. Pozdrawiam temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.