Maciek1705
8.04.2011, 20:44:16
Witam serdecznie, przeczytałem dość sporo materiału na temat polskich znaków dialektycznych w java script. Mój problem polega na tym że znikają polskie znaki nie ma krzaczków ani nic z tych rzeczy po prostu nie ma ł ś itp wcina je gdzieś nie wiadomo gdzie. Doczytałem się informacji że znaki te można osiągnąć w utf 16 lub za pomocą specjalnych funkcji pisanych także w java script. Próbowałem różnych rozwiązań i dalej nie wiem jak sobie z tym poradzić stosuję. Chciałbym prosić Was o pomoc w naprowadzeniu lub podpowiedzeniu jak można taki problem rozwiązać. Adres strony o której mowa -> kocia.cba.pl Proszę Was o Pomoc bo przyznam że mnie to przerosło.
Magic WWW
8.04.2011, 20:48:42
W jakim celu używasz tych polskich znaków, jeżeli chodzi Ci o błędy z polskimi znakami w Cufon'ie to są to problemy związane z czcionką, przy tworzeniu kodu dla Cufon'a musisz zaznaczyć opcję kodowania jakiś znaków. Problem nie leży po stronie Javascript tylko po stronie czcionki.
Maciek1705
9.04.2011, 10:15:11
witam serdecznie dzięki za pomoc faktycznie przeoczyłem deklaracje czcionek w cufonie jeszcze raz dzięki za wskazówkę. Pozdrawiam temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.