Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP][Access] Pliki MP3- błąd podczas odtwarzania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ReBeLs513
Witam!
Kiedyś nie chciałem, aby pliki mp3 były pobierane i dostałem od was info, że mogę je zablokować FileMatch a potem dać odnośnik do pliku php, który ma ścieżkę do utworu...
I tutaj zaczyna się problem... Na localu odtwarzacz na stronie ten plik PHP odtwarza a na stronie internetowej już nie chce;O

Moje pytanie to jak zablokować możliwość pobrania plku przez HtAccess- zamiast pobierania, plik się odtworzy.
Jak nie było i to potrzebne to kiedyś znalazłem, teraz nie haha.gif

Z góry dzięki.
Magic WWW
Ja bym to zrobił tak.
1. Nazwę pliku mp3 zakodowujesz i chowasz gdzieś na serwerze.
2. Zrób specjalne przekierowanie dla zakodowanej nazwy pliku np. mod rewrite: odtworz/plik/
3. Podany mod rewrite przekierowujesz do pliku PHP i podaną nazwę zakodowujesz i odtwarzasz plik o zakodowanej nazwie

Prościej tego nie wytłumaczę jednka taki sposób zabezpiecza w 99% pliki przed pobraniem. 1% to po prostu odszyfrowanie nazwy pliku smile.gif

Edit: nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem.
ReBeLs513
hmm... a można coś zrobić, aby java script:play odtwarzała plik .php, który w sobie ma ścieżkę do pliku mp3? Na localu działało bez żadnych błędów a ma serwie wywala błąd, że nie może się połączyćohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.