fastlone
12.04.2011, 16:55:18
Cześć.
W źródle strony znalazłem dziwne znaki na początku dokumentu
Kod
ďťżďťżďťż
Pliki są zapisywane w UTF8 bez BOM programem Notepad++.
Co może być nie tak, poza tym faktem?
modern-web
12.04.2011, 17:31:23
http://www.forum.optymalizacja.com/lofiver...php/t39869.htmlIdentyczny problem. Zrób tak jak jest tam powiedziane i po sprawie

Czasem warto poszukać.
fastlone
12.04.2011, 17:37:53
też szukałem u wujka, znalazłem tą metodę i zastosowałem. Dalej lipa.
modern-web
12.04.2011, 17:44:08
Próbowałeś edytować plik innym programem?
Polecam:
- CoreEditor
- HateML Pro
- Adobe Dreamweaver
- Pajączek
Podejrzewam, że tu tkwi Twój problem. Ogólnie powinno się używać wyspecjalizowanych programów do pisania skryptów. Ryzyko wystąpienia problemu drastycznie spada.
A spróbuj wrzucić ten plik na inny serwer... (nie wydaje mi się by było to właśnie tym spowodowane ale warto spróbować).
Hpsi
12.04.2011, 17:46:05
ja sie z tym spotkałem gdy w plikach php byl wolne linie , sprawdz pliki i czy masz w nich entery na poczatku / koncu dokumentu
auto-all
12.04.2011, 17:48:00
Notepad++ z tego co wiem nie wspiera UTF8 a bynajmniej chyba niepoprawnie koduje.
Do obslug UTF8 polecam:
Adobe Dreamveawer
PHPEdit
modern-web
12.04.2011, 17:53:45
Cytat(auto-all @ 12.04.2011, 18:48:00 )

Notepad++ z tego co wiem nie wspiera UTF8 a bynajmniej chyba niepoprawnie koduje.
Do obslug UTF8 polecam:
Adobe Dreamveawer
PHPEdit
Źle się orientujesz; wspiera UTF-8 wraz z BOM, jeśli opcja ta jest włączona...
Pozostałe programy obsługują wszystkie typy kodowania z prostego względu; są przeznaczone do projektowania stron internetowych i pisania skryptów w różnych językach a więc muszą wspierać nie tylko UTF-8 (który jest standardem) ale także ISO ...
Hpsi
12.04.2011, 17:54:18
Cytat
Ja kodze w notepad++ na utf8 i zadnych problemów nie mam
auto-all
12.04.2011, 18:04:18
Cytat(modern-web @ 12.04.2011, 18:53:45 )

Źle się orientujesz; wspiera UTF-8 wraz z BOM, jeśli opcja ta jest włączona...
Pozostałe programy obsługują wszystkie typy kodowania z prostego względu; są przeznaczone do projektowania stron internetowych i pisania skryptów w różnych językach a więc muszą wspierać nie tylko UTF-8 (który jest standardem) ale także ISO ...
Całkiem możliwe że się myliłem. Mój błąd. Swoją drogą dosyć dawno nie korzystałem z takich programów jak Notepad++ także na czasie pewnie nigdy nie będę

Notepad++ przewinął się swojego czasu przez moje biuro i coś mi w głowie świtało że chodziło o UTF8 ale widocznie się pomyliłem.
modern-web
12.04.2011, 18:08:53
Osobiście także nie korzystam z tego programu. Nie jest to dla mnie wystarczający `produkt`.
Od lat siedzę na CoreEditor i jestem z niego w pełni zadowolony także polecam go wszystkim szukającym lepszych rozwiązań.
Program płatny ale warto kupić.
Darmowy odpowiednik, który dorównuje CE to HateML Pro
Hpsi
12.04.2011, 18:15:50
hmm offtopic sie trochę nawiązał no ale, morden dzięki powiem ze przeczytałem sobie specyfikacje tego programu, oraz po pierwszym uruchomieniu bardzo mi sie spodobal.
modern-web
12.04.2011, 18:19:40
Nie ma sprawy. Służę pomocą

Program to połowa sukcesu; druga połowa to kreatywne myślenie i znajomość języka, w którym się programuje.
Nie wydaje mi się bym cokolwiek zdziałał pisząc skrypt w jakimś tandetnym programie z brakiem kolorowania składni... szkoda gadać.
Nawet podając przykłady na forum otwieram program i piszę tam, po czym kopiuję zawartość i wklejam tutaj
fastlone
12.04.2011, 18:50:02
Hah, problem dalej nierozwiązany - w każdym pliku portalu (header, footer, config, index oraz wszystkie includy) zostaly dodane ob_start(); i ob_end_flush();, lecz problem dalej występuje.
Dodam, że pisząc mody do MyBB problemu nie było, a był to też Notepad++ z UTF8 bez BOM.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.