milw0rm90
3.05.2011, 18:16:43
Witam mam takie pytanie wie ktoś jak używać JavaScript w postach WordPress? Szukałem wtyczek, kombinowałem z header.php w WordPressie i kurde nie wiem może ma ktoś jakąś wtyczkę, dziękuję z góry.
prowseed
3.05.2011, 19:28:25
mozesz sobie robic oddzielne szablony dla kazdego postu/strony (po id, ostatnio chyba tez po nazwie) i w header sobie wstawic js. Popatrz na codex'ie, bo dokladnie nie pamietam jak sie specjalne strony deklarowalo.
Ewentualnie pamietam taka wtyczke google adsense w postach. Przerobic ja pod katem wyswietlania dowolnego innego js to zaden problem.
milw0rm90
5.05.2011, 09:45:09
Dzięki za sugestię, znajdę, zrobię wy edytuję posta z gotowym rozwiązaniem.
EDIt//
Nic nie działa w postach, nie mogę sobie z tym poradzić jak ktoś da radę może pomóc.
prowseed
5.05.2011, 20:07:36
No to proponuje custom field wstawic w header.php i pozniej w value dla postu wklepac swoj skrypt (sama nazwe jesli chcesz korzystac z tego)
<?php $zmienna = get_post_meta($post->ID, 'nazwa_custom_field', true); ?>
<?php if ($zmienna != "") { ?>
<link href="http://adresstrony.pl/<?php echo $zmienna ?>.js" type="text/javascript" />
<?php } ?>
Dobrze by bylo, jakbys jeszcze powiedzial co to za skrypt. Czy to ma znaczenie w ktorym miejscu strony sie znajduje, czy nie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.