Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poszukuję programisty do stworzenia serwisu
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
pitah
Witam,
Poszukuję programisty do stworzenia całego serwisu, od A do Z.

Mam pewien pomysł na stronę internetową, a idąc dalej - na mały biznes.
Na razie jednak nie ekscytuję się formą biznesową, bo wiem, że 99 procent podobnych startupów nie kończy najlepiej (i ten może również tak skończyć - jestem realistą).
Mam jednak pewne już doświadczenie (kilka serwisów zrobionych - w tym ostatnia wypaliła) i chciałbym z tego skorzystać i stworzyć coś nowego.

O co chodzi...
Chodzi o serwis eioba.pl - trzeba go właściwie sklonować (może niektóre rzeczy uprościć), i dodać kilka nowych pomysłów, które urozmaiciłyby stronę, a przy okazji może pozwoliłyby na niej zarobić.

Z mojej strony:
- daję pieniądze na stworzenie serwisu
- daję współtwórcy 25 % udziału w ewentualnych zyskach
- ja tworzę layout i grafikę, oraz mam ostateczne zdanie przy podejmowaniu decyzji.

ze strony współtwórcy oczekuję:
- skodowania (czy zakodowania) całej strony
- szybkości w tworzeniu (oczywiście w cywilizowanych ramach, bez jakichś crunch time'ów)
- w przyszłości na szybkim reagowaniu na problemy, które będą występowały na gotowej stronie.
- PRZEDE WSZYSTKIM na rzetelności i uczciwości.

reszta do ustalenia;)

Tworzenie serwisu, do momentu przypominającego oryginalną stronę eioba.pl, będzie podzielone na kilka etapów (może nawet na więcej niż kilka) i za każdy etap będą płacone pieniądze.

Prawdę mówiąc chciałbym kogoś, kto się choć trochę zaangażuje w projekt a nie szuka szybkich pieniędzy. Wydaję na to z prywatnej kieszeni i zależy mi aby było to dobrze zrobione.
Koniec końców będzie to wspólne przedsięwzięcie, i obaj byśmy czerpali z tego ewentualne korzyści.

Magiczne pytanie: czy ktoś byłby zainteresowany?
Nie podaję ceny za całą stronę, bo ciężko mi teraz dokładniej ją oszacować, ale może ktoś zaproponuje coś sensownego?
Jeśli jednak będą z tym problemy to spróbuję stworzyć dokładniejszy plan, rozbić na etapy i wysunę swoje propozycje.

Proszę pisać : pitah@o2.pl

pozdrawiam,
Piotrek
blooregard
Przenoszę.

Na przyszłość proszę czytać, do czego służy dział "Praca oferowana" (podpięty wątek na samym początku listy tematów).

pitah
Ale ja oferuję pracę a nie poszukuję?
blooregard
Cytat(pitah @ 15.05.2011, 22:50:43 ) *
Ale ja oferuję pracę a nie poszukuję?

Proszę przejrzeć tematy na "Poszukuję" - są tu zarówno oferty zleceniodawców, jak i zleceniobiorców. Do tego właśnie służy ten dział.

Natomiast co do "Praca oferowana":
Cytat
Forum Praca oferowana służy do publikowania ofert długoterminowej stałej pracy.
Ogłoszenia publikowane na Praca oferowana muszą zawierać wszystkie następujące informacje:

Tytuł ogłoszenia - Temat powinien składać się lokalizacji pracy umieszczonej w nawiasach kwadratowych oraz z nazwy (bądź krótkiego opisu) stanowiska. Przykłady poprawnych tytułów: [Warszawa] - Programista PHP lub [Lublin/zdalna] - Starszy programista PHP/MySQL a także [zdalna] - Administrator serwera;
Wymagania - Ogłoszenie powinno jasno formułować wymagania stawiane pracownikowi;
Oferta - Ogłoszenie powinno również jasno określać warunki pracy oferowane pracownikowi;
Informacje o wynagrodzeniu - W ofercie musi znaleźć się (choćby słowna) informacja o wynagrodzeniu i charakterze współpracy;
Dane Firmy - Pełna nazwa firmy (z imionami i nazwiskami wspólników) wraz z formą prowadzonej działalności
PRZYKŁAD
Nazwa Firmy S. J. Nazwisko, Nazwisko, Nazwisko
ul. Jakas 55/87
99-999 Wspaniała
NIP 000-000-00-00
REGON 0000000000
KRS 0000000
Dane kontaktowe - Bezwzględnie adres firmy (ulica, kod, miejscowość). Wymagane są również informacje o firmie najlepiej w formie opisowej: kim jesteście, co robicie ... inwencja dowolna.
Forma kontaktu - Konieczne jest podanie formy kontaktu zlecającego. Dane te to informacje o adresie e-mail lub numerze telefonu lub inne kanały komunikacji takie jak GG, Tlen, Skype, i.t.p.
Jedno ogłoszenie powinno odzwierciadlać jedną ofertę pracy. Jeśli firma posiada kilka ofert na kilka stanowisk każde powinno być opisane w odrębnym ogłoszeniu.

Uwaga!!!
Oferty zawierające precyzyjne informacje o zarobkach (stawki godzinowe bądź miesięczne/roczne widełki cenowe zarobków) będę premiowane w postaci przypięcia oferty. Zagwarantuje to wyświetlanie się oferty na górze strony przez 2 tygodnie od jej ukazania się.

Ogłoszenia naruszające powyższe wytyczne będą przenoszone do działu Poszukuję bez uprzedniego powiadomienia lecz z postem poniżej infomujacym o brakach. Po uzupełnieniu danych ogłoszenie powróci na swoje miejsce.

Oferty firm pośredniczących (headhunterskiech) muszą posiadać w tytule tag [pośrednik] lub [headhunter].

Oferty bez wynagrodzenia finansowego (praca za reklamy, bannery, i.t.p lub praca za darmo) będą automatycznie przenoszone do działu Poszukuję oraz dodatkowo zostaną uzupełnione o tag [wolontariat] w tytule ogłoszenia.

Zabronione jest publikowanie tej samej oferty w kilku działach forum Giełda ofert. W razie złamania tego zakazu wszystkie (poza pierwszą ofertą) oferty zostaną usunięte bez wcześniejszego informowania autora. W przypadku omyłkowej publikacji kilku ofert autor ma obowiązek poinformować o tym moderatorów (za pomocą funkcji ) i poprosić o usunięcie zbędnych ofert.

Surowo zabrania się komentowania złożonych ofert. Jedyne dopuszczalne wpisy to pytania, które prowadzą do uściślenia oferty (pytania o szczegóły współpracy, zarobków, warunków, i.t.p).

Żródło:
http://forum.php.pl/index.php?act=announce&f=12&id=3

pitah
dobrze dobrze, niech już będzie.
itsme
dziekujemy o laskawcze ze pozwoliles nam marnym istotom do zastosowania zasad tego forum istniejacych od lat nastu.
Dzieki Twej dobroci miłościwi panie unikneliśmy przysłowiowego burdelu w dziale ofert pracy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.