Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Wyświetlenie bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Apticer
Mam (zapewne smile.gif )banalny problem. Mam taką oto prościutka baze którą musze wyświetlić na stronie. Wydaje mi się, że musze stworzyć tabele, jakoś te wartości z bazy tam umieścić, następnie wyświetlić tabele. Niestety nie wiem jak te wartości tam umieścić. sad.gif
mat-bi
lekko cię nie rozumiem... Jeżlei chodzi o utworzenie bazy, masz przecież gotowy SQL
Apticer
Tak wiem, ale ja chce to wyświetlić na stronie. Przecież jak to zwyczajnie wsadzę do pliku i wrzucę do folderu odpowiadającego na mój serwer localhost to mi tego nie wyświetli... tylko tak jakbym miał tam zwykły tekst. Chyba, że ja coś mega źle robie? To ma mieć jakieś specialnie rozszerzenie? Ogólnie rzecz biorąc - jestem totalnie nowy w tym aspekcie. sad.gif
peter13135
masz może xamppa ?
Apticer
Dokładnie tak. I próbuje samemu tutaj coś kombinować, ale dalej mi się to wyświetla jako zwykły tekst. sad.gif Co ja źle robie? Jaki ten plik ma mieć rozszerzenie w którym znajduje się baza?
peter13135
Po co mi to było pisać na pw ?

wejdź w localhost/phpmyadmin

następnie w zakładkę sql i tam wklej to zapytanie sql (create table...)

następnie....
a właściwie, jak uda Ci się to zrobić, to dalej poradzimy.
Apticer
Zapytanie SQL:

CREATE TABLE KLIENCI(
NR_KLIENTACHAR( 8 ) NOT NULL ,
IMIE VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
NAZWISKO VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
NR_KARTY_KREDYTCHAR( 20 ) ,
FIRMA VARCHAR( 40 ) ,
ULICA VARCHAR( 24 ) NOT NULL ,
NUMERCHAR( 8 ) NOT NULL ,
MIASTO VARCHAR( 24 ) NOT NULL ,
KODCHAR( 6 ) NOT NULL ,
NIPCHAR( 12 ) NOT NULL ,
NR_TELEFONUCHAR( 16 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( NR_KLIENTA )
);

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1046 - No database selected

sad.gif

#Edit
Oficialne wyznanie - jestem głupi smile.gif Już wiem o co chodzi, dzięki. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.