Witam wszystkich,
Jestem nowy na formum, mam nadzieję że znajde tutaj odpowiedzi na nurtujące mnie pytania....
być może brak znajomości pojęć php utrudnia mi wyszukanie tego czego potrzebuję..
Chciałbym stworzyć bardzo prostą stronkę w php, która posiadała by kilka podstron. Zależy mi na tym aby każda podstrona miała osobne treści w title. Strona ma służyć do pozycjonowania innej strony we flashu (poprostu na niej będą odnośniki do strony we flashu).
Problem cały w tym że php dla mnie to czarna magia (znam troche html) .... chciałbym więc spytać o kilka zagadnień które nie mogę znaleźć w sieci:
- z tego co wyczytałem to strony w php muszą mięć odpowiedni serwer, mój serwer ma min. takie opcje: ASP, ASP.NET 1.1/2/3,5, Ajax, PHP5, PERL, CGI, SSI
czy to wystarczy?
- czy istnieje jakiś szkielet w php (tak jak np. w html)? a może można w łatwy sposób przerobić html na php?
- czy może istnieją jakieś łatwe programy do przerabiania z html na php?
-czy to na czym mi zależy czyli: każda podstrona ma inną treść w title, które to znowu będą indeksowane przez google jako osobne pozycje, jest łatwe do wykonania, czy trzeba posłużyć się jakimiś specjalnymi skryptami
proszę o odpowiedź i wyrozumiałość
pozdrawiam, Marek