Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] cache
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hpsi
Witam, piszę bardzo prosty system (pod prace inż tongue.gif ) i jakoś uważam, że bezesensu podpinać klasy typu OPT czy też Smarty jako system templatów.
Bardzo prosty parser templatów sobie napisałem jednak jak to zwykle bywa uważam, że jeśli coś już zostało zparsowane dlaczego nie zapisać tego do cacha [zeby nie było spoglądałem na klasę np nospora do zarządzania cache ale uważam że takie arcydzieło aż mi nie jest potrzebne ;P )
Jednak mam pewien problem , prawdobnie jak zwykle gdzieś zabłądziłem myślami po nieprzespanej noce, i nie mam pomysłu jak zrobić mały "trik" to znaczy jeśli wielkość pliku sparsowanego np:
_header.html jest różna od wartości pliku _header.html to żeby sparoswał mi plik jeszcze raz , chodzi o to "gdzie i jak" zapisać dane o wielkości pliku który został sparsowany wcześniej
Daimos
Witam
A co powiesz na sumę kontrolną MD5 pliku? wink.gif Masz też inne przykłady w komentarzach:
md5-file
Hpsi
Hmm najprostrze sposoby są najlepsze czyż nie? Dzięki ;]
btw twój avatar mnie zawsze irytuje bo mysle ze jakis bug mi po monitorze chodzi ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.