Aby dostać się do danych z mojej bazy posługuję się poniższym kodem.
foreach($results as $row): endforeach;
To jest przykładowy switch.
if (!$url->segment(2)) $page2 = 'kurs-komputerowy'; else $page2 = $url->segment(2); switch ($page2) { case 'kurs-komputerowy' : include('view/lessonListInn.php'); $this->content = "Witaj na kursie komputerowym. Wybierz interesujacy Ciebie temat aby rozpocząć nauke"; break; case '1' : include('view/lessonListInn.php'); // $this->lessonMenu = 'lekcja1, jekcja2'; $this->content = "jestes na $page2<BR>"; break; default : $this->notFound = '404 not found'; $this->obrazek = "bląd obrazkowy"; break; }
case "kurs-komputerowy" oraz "1" dają możliwość na mojej witrynie dostęp do stron po wpisaniu URL "kurs-komputerowy" oraz "1". przykład nazwa-strony/kurs-komputerowy. Pozostałe próby wpisania innych URL niż zdeklarowanych w case wywołają błąd 404
Nie chce ręcznie tworzyć dostępów poprzez case. Potrzebuje wyświetlania prosto z bazy.
W jaki sposób mam wyświetlić $row['category'] w case by po dodaniu do bazy nowej nowego rekordu tworzył się w pętli nowy case. Próbowałem już wiele sposobów. Niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę o jakieś drobne podpowiedzi. W jaki sposób w pętli foreach wyświetlać listę dostępnych case
ponawiam wątek ... z prośbą o pomoc