Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery]Problem z użyciem tabs
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
usb2.0
Witam,
korzystam z jquery ui, wszystkie efekty działają idealnie bez problemu.
Jednak gdy chce użyć tabs'ów, po prostu wyświetla się sam html - innymi słowy nie działa.
Dodam, że accordion i cała reszta działa bez problemu.
Kod z dokumentacji i nadal nic.
Co moze powodować taki "efekt"?
Dodam że div w ktory chce wrzucić tabsy, ma positon:absolute jeśli to w ogole ma jakieś znacznenie - inne efekty z ui dzialaja w tym divie.
-.-
shikamaru88
Podaj strukturę html i kod w jakim odpalasz tabsy.
usb2.0
Kod
<body>
<div id="content">
  <div id="gallery">
    //kod odpowiedzialny za tabs
  </div>
</div>
</body>

ogólnie jest więcej divów ale nie mają się nijak z tymi które tu podałem.
content relative, gallery absolute wyswieta sie po kliknieciu na pole w menu, poprzez show()

Kod
        <div id="tabs">
            <ul>
                <li><a href="#tabs-1">First</a></li>
                <li><a href="#tabs-2">Second</a></li>
                <li><a href="#tabs-3">Third</a></li>
            </ul>
            <div id="tabs-1">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco </div>
            <div id="tabs-2">Phasellus mattis tincidunt nibh. Cras orci urna, blandit id, pretium vel, aliquet ornare, felis. Maecenas scelerisque sem non nisl. Fusce sed lorem in enim dictum bibendum.</div>
            <div id="tabs-3">Nam dui erat, auctor a, dignissim quis, sollicitudin eu, felis. Pellentesque nisi urna, interdum eget, sagittis et, consequat vestibulum, lacus. Mauris porttitor ullamcorper augue.</div>
        </div>

jak pisałem kod tabsów z dokumentacji

--
zauważyłem że jeśli nie dam kodu html odpowiedzialnego za tabsy, a dam po $("#tabs").tabs() jakiś alert to się wykona, a po dodaniu html odpowiedzialnego za tabsy to nawet sie alert nie wykonuje-.-
shikamaru88
Wyrzuć position:absolut i zobacz czy będzie działać ew może Twój Css gryzie się z CSS ui. Pozostaje Ci firebug i sprawdzać co się gryzie.
usb2.0
w końcu sam napisałem sobie "tabsy":P
nie chce spamować nowym tematem więc może ktoś w tym temacie mi pomoze,
jest formularz same input:text, oraz jeden input pobierajacy zdjęcie, po udanej walidacji wszystko się wysyła i jest spoko,
jednak jak wiadomo wysyłanie ludzie zazwyczaj maja mierne i zanim się wyślę to trzeba chwile poczekać i tu pytanie
co można wyświetlić takiemu userowi żeby nie panikował i przerywał wysyłania.
Jakis pasek loadingu?
coś w tym stylu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.