Witam was

Tworzę stronę, na której będę umieszczał screencasty. Chciałbym, aby dostęp do nich był ograniczony tylko do grupy zarejestrowanych użytkowników. Napisałem system rejestracji i logowania użytkowników oraz restrykcji wejścia na daną stronę. Teraz chcę pójść o krok dalej i uniemożliwić osobom pobieranie moich materiałów wideo, tylko by mogli je oglądać. Zastrzegłem dostęp do plików przez .htaccess dla wszystkich i stworzyłem zewnętrzny skrypt php, który przez funkcję readfile() pobiera dany materiał. Po prostu w miejsce src="" wpisuję get_source.php?source=plik.mp4.
Mam jednak z tym pewnien problem, bo choć z obrazami i zdjęciami działa to dobrze, to z filmami jest gorzej. W playerze, który wyświetla filmy (próbowałem różnych) po naciśnięciu play film ładuje się cały nim się zacznie wyświetlać, co przy dużych plikach oznacza czekanie ponad 10 minut bez oglądania. Słowem - nie ma streamingu, na którym mi zależy.
Podejrzewam, że chodzi o nie wysłanie pewnych nagłówków albo użycie nie tej funkcji co trzeba. Jak ten problem rozwiązać ? Dodam, że chodzi mi o streaming plików mp4.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc