verona
18.06.2011, 20:01:33
Witam. W sieci są do kupienia skrypty, a raczej całe silniki stron do pobierania z kont premium poprzez doładowania sms,dotpay itp, a więc służą one do zarabiania. Jednak rozwiązania te wymagają dużego i drogiego serwera by obsłużyć ogromny download.
Chciałem ZA DARMO umożliwić znajomym pobieranie z premium za pomocą mojego konta, jednocześnie nie udostępniając loginów i haseł do samych serwisów. Czy jest możliwe w PHP, Java czy czym kolwiek jakiegoś zalogowania się w tle i rozpoczęcie normalnego pobierania, po prostu tak by nic nie było pobierane na mój serwer? Rozumiem że to ma liczne wady, między innymi za każdym razem inne IP podczas logowania, jednak mimo to chciałbym spróbować bo osób nie było by zbyt wiele.
Proszę o pomoc
toaspzoo
18.06.2011, 20:04:05
cURL
verona
19.06.2011, 13:00:36
Czytałem u cURL tylko wtedy wszystko jest wykonywane po stronie serwera, a więc też pobieranie na dysk serwera... Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.
Nic więcej się tutaj nie dowiem? Tylko jedno słowo dostałem ?
Amlets
19.06.2011, 13:31:18
Chyba wszystkie języki programowania np :
C, C++, Delphi, Java, PHP (tak można pisać aplikacje deskopowe). Działają one po stronie twojego kolegi łącząc się z twoim serwerem od którego uzyskują zaszyfrowane dane do zalogowania a później pracują normalnie jak chociażby program jdownloader wykorzystując biblioteke jakąś biblioteke sieciową np (jak napisał toaspzoo) cURL'a
Fifi209
19.06.2011, 16:19:31
Bzdury, nic nie musisz pobierać, co do IP - jedno, serwera.
Działa to tak:
Znajomy wchodzi na Twoją stronę
Wkleja link
Klika pobierz
Twój skrypt loguje się przez Twój login i hasło do strefy premium
I teraz to co miałbyś pobierać i zapisywać na dysk po prostu pobierzesz i z odpowiednimi nagłówkami wysyłasz do użytkownika
verona
24.06.2011, 11:13:31
Cytat(Fifi209 @ 19.06.2011, 17:19:31 )

Bzdury, nic nie musisz pobierać, co do IP - jedno, serwera.
Działa to tak:
Znajomy wchodzi na Twoją stronę
Wkleja link
Klika pobierz
Twój skrypt loguje się przez Twój login i hasło do strefy premium
I teraz to co miałbyś pobierać i zapisywać na dysk po prostu pobierzesz i z odpowiednimi nagłówkami wysyłasz do użytkownika
Czy to będzie zżerało transfer, np. jeśli plik ma 1GB to taki transfer zaliczy mi mój hosting?
Fifi209
24.06.2011, 11:14:48
Skoro ma przejść przez Twój serwer - tak.
verona
24.06.2011, 11:26:04
No i właśnie o to w temacie chodziło czy dało by się to ominąć, tylko wygenerować gotowy link czy coś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.