Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][IE8]Tryb dokumentu:tryb osobliwosci
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DerekDX
Witam, stworzyłem stronkę dla firmy w której pracuje i mam niezłą zagwostkę. Otóż moja strona działa zgodnie z oczekiwaniami na każdej przeglądarce oprócz IE. Po dwóch godzinach cudowania i przeglądania narzedzii developerskich IE natknełem się na ciekawe ustawienie "Tryb dokumentu" która posiada 3 ustaweinia:
-Tryb osobliwości
-Standardy programu IE 7
-Standardy programu IE 8

Domyślnie zaznaczona jest pierwsza opcja. Po zmianie na którąś z pozostałych opcji strona działa tak jak powinna.
Moje pytanie co to jest ten tryb osobliwości i jak wymusić aby strona otwierała się w standardzie IE 8.

A najlepsze jest to, że wszystkie podstrony działają poprawnie a korzystają z tego samego wpisu ponieważ znacznik <head> jest w osobnym pliku i jest importowanyc do każdej z podstron.
ixpack
  1. <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8" />

Zessaj IETester do testów. IE9 renderuje co prawda "pod 8, 7" - ale używa swojego silnika i nie odwzorowuje starszych przeglądarek "dobrze".

CSS - to jedyne co prawdopodobnie Ci bruździ, może warto napisać osobny dla IE?
DerekDX
tak to juz tez miałem dopisane. Rozwiązałem już problem. Dla potomnych plik był zapisany z BOM po zmianie wszystko hula dobrze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.