Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Float na IE9 (reszta?)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Rewil
Siema, mam strasznie śmieszny problem. CSS na localu z plikami wyświetla się dobrze, po wrzuceniu na serwer rozwala. Myślałem że to coś z css'em, sciagam z serwera pliki. Wyświetla dobrze, wrzucam z powrotem, odświeżam. Znów to samo. Normalnie jakieś duchy czy coś, jeśli chodzi o hosting nie jest darmowy, reklam żadnych nie dokleja i pierwszy raz się z czymś takim spotkałem ohmy.gif

content i podmenu floatują się wzajemnie
Dodam że serwer jest ten sam, tylko domena inna ;V

Firefox OK
Opera OK
Chrome OK
Safari OK

Jeżeli ktoś ma starszego ie 7 lub 8 i był by uprzejmy zrobić prt src, był bym również bardzo wdzięczny smile.gif
Przy tym by nawet Hitchcock wymiękł biggrin.gif

// Rozwiązanie
IE może ustawiać tryb zgodności dla wcześniejszych jej odpowiedniczek, dlatego każda strona ma przypisany inny tryb i w zależności od zmiany strona może wyświetlać się inaczej na różnych domenach.
Hpsi
Zainstaluj sobie ietester'a smile.gif http://www.my-debugbar.com/wiki/IETester/HomePage
Rewil
O, bardzo fajny program. Czas rozwiązać tą zagadkę. smile.gif

Dziwne, sformatowałem serwer, wgrałem spowrotem pliki to samo. Czy jest jakaś możliwość że nazwa domeny wpływa na kod ohmy.gif?
batman
IETester o kant czterech liter możesz sobie rozbić. Najlepszą i niezawodną metodą testowania stron pod różnymi wersjami IE, jest zainstalowanie maszyn wirtualnych z konkretnymi przeglądarkami. Wówczas masz pewność, że kod uruchamiasz na właściwym silniku.

A co do problemu, to prawie na pewno IE9 włączył Ci się w trybie zgodności.
Rewil
Masz rację. IE8 i IE9 dobrze interpertują, IE7 zachacza o to. Spróbuję to poprawić pisząc specialnie pod IE7 poprawki stylu, tylko pytanie czy da się jakoś wymuszać na przeglądarce żeby nie włączała na razie tego trybu zgodności? Ktoś ma IE9 to niech mu otworzy jak IE9 a nie jak IE7.
batman
Dużo do poczytania na temat widoku zgodności znajdziesz u źródła wink.gif
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc...v=vs.85%29.aspx
Rewil
Dokładnie, rozwiązaniem był poprawiony arkusz dla ie7 + narzucanie zgodności nowych przeglądarek jako domyślnych ustawień.
Dzięki batman.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.