Znów napotkałem jakieś problemy. Tym razem w poprawianiu istniejących rekordów. Dodałem do książki opcję poprawiania ich, jednak mam z nią małe problemy - skrypt nie chce ich w żaden sposób poprawiać, jak również nie pokazuje danych w wybranym polu edycji... Kombinowałem trochę z tym, ale niestety znowu będę musiał się zwrócić do kogoś o pomoc tutaj...
Kod:
<?php
die ("Nie mozna polaczyc sie z MySQL"); die("Nie mozna polaczyc sie z baza ZAL");
if($_POST['oper']=='add')
{
if($_POST['Imie'] && $_POST['Nazwisko'] && $_POST['Numer'])
{
$query="INSERT INTO ksiazka (Imie, Nazwisko, Numer) VALUES";
$query.=" ('".$_POST['Imie']."', '".$_POST['Nazwisko']."', '".$_POST['Numer']."');";
}
}
elseif($_POST['oper']=='change')
{
if($_POST['Imie'] && $_POST['Nazwisko'] && $_POST['Numer'])
{
$query="UPDATE ksiazka SET Imie='".$_POST['Imie']."', Nazwisko=";
$query.="'".$_POST['Nazwisko']."', Numer='".$_POST['Numer']."' WHERE Id='".$_POST['Id']."';";
}
}
elseif($_GET['oper']=='edit')
{
$query="SELECT * FROM ksiazka WHERE Id='".$_GET['Id']."';";
$Id=$rekord['Id'];
$Imie=$rekord['Imie'];
$Nazwisko=$rekord['Nazwisko'];
$Adres=$rekord['Adres'];
$Numer=$rekord['Numer'];
print("id=$Id, imie=$Imie, nazwisko=$Nazwisko<BR>");
print '<FORM METHOD="POST">Poprawa rekordu:'; print '<INPUT TYPE="hidden" NAME="oper" VALUE="change">'; print '<INPUT TYPE="hidden" NAME="Id" VALUE="'.$Id.'">';
print '<TR><TD>Imie:</TD>'; print '<TD><INPUT TYPE="text" NAME="Imie" VALUE="'.$Imie.'"></TD></TR>';
print '<TR><TD>Nazwisko:</TD>'; print '<TD><INPUT TYPE="text" NAME="Nazwisko" VALUE="'.$Nazwisko.'"></TD></TR>';
print '<TR><TD>Numer:</TD>'; print '<TD><INPUT TYPE="text" NAME="Numer" VALUE="'.$Numer.'"></TD></TR>';
print '</TABLE><INPUT TYPE="submit" VALUE="Popraw"></FORM>'; }
elseif($_GET['oper']=='del')
{
$wynik=mysql_query("DELETE FROM ksiazka WHERE id='".$_GET['id']."';"); }
print("<BIG><U>Ksiazka Telefoniczna</U></BIG>");
print( "<TABLE CELLPADDING=5 BORDER=1" ); print( "<TR><TD><B>Imie</B></TD><TD><B>Nazwisko</B></TD>"); print( "<TD><B>Numer</B></TD><TD></TD></TR>\n" );
{
$Id=$rekord['Id'];
$Imie=$rekord['Imie'];
$Nazwisko=$rekord['Nazwisko'];
$Numer=$rekord['Numer'];
print( "<TR><TD>$Imie</TD><TD>$Nazwisko</TD><TD>$Numer</TD><TD>"); print(" <A HREF=\"zal4.php?oper=del&id=$Id\">skasuj</A></TD><TD>"); print(" <A HREF=\"zal4.php?oper=edit&id=$Id\">edytuj</A></TD></TR>\n"); }
print '<FORM METHOD="POST">Nowy rekord: '; print '<INPUT TYPE="hidden" NAME="oper" VALUE="add">'; print '<TR> <TD>Imie:</TD> <TD><INPUT TYPE="text" NAME="Imie"></TD> </TR>'; print '<TR> <TD>Nazwisko:</TD> <TD><INPUT TYPE="text" NAME="Nazwisko"></TD> </TR>'; print '<TR> <TD>Telefon:</TD> <TD><INPUT TYPE="text" NAME="Numer"></TD> </TR>'; print '<INPUT TYPE="submit" VALUE="Dodaj"></FORM>';
?>