witam mam zasadnicze pytanie . Czy i jaki jest sens nadawania podkatalogom praw chmod czy wystarczy tylko główny zabezpieczyć i czy nie zrobiłem tego bez sensu, bo może to niepotrzebnie będzie wydłużało działanie skryptu . Mam folder do uploadu plików a w nim dwa foldery K - kobiety M- mężczyźni i w zależnosci od płci użytkownika tworzy w odpowiednim katalogu folder z jego plikami .... nadaje prawa przed zapisem 777 i po daje 600 dla każdego z nich czyli dla folderu: pliki / odpowiednio k lub m / i folderu z plikami o nazwie z jego imienia, nazwiska i daty wysłania . Czekam na opinie.... chciałem mieć porządek w bazie i podział na płeć stad taka konstrukcja ...
I jeszcze jedno pytanko czy dodając do nazwy folderu date wraz z godzina i sekundami ustalając ja na samym początku skryptu w config array w ten sposob:
$id=$_POST['imie'].$_POST['nazwisko'].$data = date('Y-m-d h:i:s');
wartość będzie stała i przy dłuższym wykonywaniu skryptu ten czas się nie zmieni jak bym ja pobierał przykładowo poza pętlą obrabiająca plik i w niej również . z testów wynika że jest ok ale warto spytać . pozdrawiam....