Witam,

Jako student mechaniki "na urlopie", poszukuję ciekawego projektu/ów ( chętnie opensource), w który/e mógłbym się zaangażować. Miło byłoby powspółpracować nad czymś praktycznym/nowatorskim w zespole o zawodowym podejściu do sprawy.

Do zaoferowania z mojej strony mam:

- znajomość PHP 5( sprawne programowanie obiektowe)
- framework Kohana w wersjach 3.x
- bazy danych SQL( preferowany MySQL, ale wszystko co ma manual, w którymś ze znanych mi języków, w razie potrzeby nie będzie mi obce)
- obycie z systemami Unix' owymi
-znajomość obsługi programu graficznego GIMP
- dobra znajomość js, html, css, mootools do zapytań ajax'owych
- drobne podstawy matlaba, c++ i javy( nie mam problemu ze zrozumieniem kodu, aczkolwiek póki co nie znam jeszcze zbyt wielu bibliotek - czyli trochę ponad uczelniany program zajęć na mechanice)
- "smykałka" do algorytmowania
- chęć do nauki
- "zmysł inżyniera"( sprawne dopasowanie projektu do podanych norm i standardów)
- dyspozycyjność i zaangażowanie

Eksperymentowałem też z pisaniem przy użyciu php-gtk2.

Do moich zainteresowań powiązanych z programowaniem należą metody numeryczne oraz sieci neuronowe.

Generalnie jeśli mam jakieś luki w wiedzy/pamięci co do wyżej wymienionych, to potrafię je natychmiastowo uzupełnić manualem, tyczy się to też frameworków których jeszcze nie znam.

Sprawnie porozumiewam się po angielsku i francusku, znam podstawy rosyjskiego.

Moje wymagania finansowe są zależne od charakteru projektu i tego ile jestem w stanie się podczas niego nauczyć, zdecydowanie nie wykluczam wolontariatu.

Katowice, Kraków i okolice bądź zdalnie.

Po więcej informacji i/lub w wypadku chęci współpracy proszę pisać na adres zangetatsu[at]gmail.com

Pozdrawiam i zachęcam składania propozycji