Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z define
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cabana
Witam.
Mam problem z define.
Gdy zdefiniowałem sobie pewną zmienną u mnie na localhoscie wszystko śmiga ale gdy wgrałem wszystko na serwer wywala mi błąd nie zrozumiały dla mnie

Kod
Warning: Illegal or truncated character in input: offset 48, state=0 in /home/accounts_m/maxil/public_html/panel/main.php on line 48 Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/accounts_m/maxil/public_html/panel/main.php on line 48

48 linia kodu to:

1. <div id="LINKI"><?php if (CLOCK == 1) { echo '<div style="float:left;" id="timer">Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript</div>'; } if (EVENTS == 1) { ?> <div id="events" class="events">Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript</div> <?php }

proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
mieszkos
gdzieś masz na końcu o jedno za dużo }
cabana
właśnie żart na tym polega, że wszystkie się zgadzają smile.gif
mieszkos
a masz tam na końcu ?> bo tak wkleiłeś bez niego
cabana
tak jest zakończenie, ponieważ niżej dalej mam pod php więc tu nie ma zakończenia
mieszkos
hm, nie widzę twojego kodu więc ciężko mi coś więcej stwierdzić ale jeśli sadzisz ze to wina stałych to zrób sobie zwykłe zmienne np.
$clock = '';
$event = '';

i przy ifie zrób if($clock == TRUE) etc.
cabana
podzieliłem kod na linie i zauważyłem, że błąd wywala mi przy echo i nie mam pojęcia czemu.
chyba echo jest obsługiwane przez wszystkie wersje php
dodam jeszcze, że hosting posiadam na http://boo.pl

na przykład teraz czepia mi się do linii 82
a linia 82 to:

1. echo ('<b>Gra:</b> '.$sc->show('SERVERGENRE').' <b>Słuchaczy:</b> '.$sc->show('CURRENTLISTENERS').' <b>Rekord:</b> '.$sc->show('PEAKLISTENERS'));
mieszkos
w nawiasach " "
cabana
i nadal nic sad.gif
pierwszy raz się spotkałem z takim czymś
melkorm
Uzyj tego jeżeli mieszasz kod z htmlem

Bo tak to wygląda strasznie i błędu w życiu się nie doszukasz.
cabana
i tu się kolega myli.
błąd znalazłem
nie leżał on po stronie skryptu lecz po stronie serwera zmieniłem wersje php na serwerze i wszystko śmiga świetnie smile.gif
melkorm
Co nie zmienia faktu że dla czytelności kodu powinno się stosować ten alternatywny zapis.
  1. <?php foreach() { ?>
  2. <?php if() { ?>
  3. lorem ipsum dolor
  4. <? } ?>lorem ipsum dolor<?php } ?>

a
  1. <?php foreach() : ?>
  2. <?php if() : ?>
  3. lorem ipsum dolor
  4. <? endif; ?>
  5. lorem ipsum dolor
  6. <?php endforeach; ?>

I sam powiedz co lepiej wygląda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.