Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql - odzywskanie danych po awarii
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DK.log
Witam.

Mam taki problem.

Padł mi serwer i przeinstalowałem go od nowa. Serwer działa poprawnie.
Niestety nie zrobiłem dump-a ani exportu bazy mysql.
Mam natomiast pliki *.frm, ibdata1, ib_logfile0, ib_logfile1.

Wrzuciłem wszystko od nowa na serwer (do domyślnego folderu /var/lib/mysql - mam fedore 14) i ...
no właśnie.

Ogólnie wszystkie tabele bazy były typu innoDB ... poza jedną - przez przeoczenie została na domyślnym MyISAM.

I właśnie tylko ta tabela działa.

Pozostałe w zależności od uprawnień do plików *.frm oraz ich właścicieli tabeli w ogóle nie widać w phpmyadmin lub widać je, ale przy próbie przejrzenia ich struktury lub zawartości sypie błędami (np. że nie może odnaleźć pliku *.frm).

Wydaje mi się, że są wszystkie potrzebne pliki, nie rozumiem dlaczego nie działa.

Próbowałem zrobić tak. Utworzyłem sobie jakąś dowolna tabelę typu innoDB i sprawdziłem jak uprawnienia i właścicieli powstałego w ten sposób pliku frm (właściciel: mysql, grupa: mysql, prawa: 660), ustawiłem identyczne dla plików, które zostały mi z poprzedniego serwera - nie działa, phpmyadmin nie widzi tabel.

Bardzo proszę o jakąś podpowiedź - skończyły mi się pomysły.

Jeśli brakuje jakichś informacji to pytajcie (jakoś ciężko było mi to sensownie opisać). Słabo się na tym znam:)

Jeśli brakuje jakichś plików, żeby odzyskać dane to może da się chociaż odzyskać strukturę bazy? (nazwy kolumn sa widoczne na końcu plików frm, typu danych, długośi, informacji o kluczu, autoinkrementacji itd... a na tym głównie mi zależy).
Riggs
Przeczytaj temat który założyłem jakiś czas temu.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=129911

Tam jest sposób żeby odzyskać dane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.