Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP & MYSQL] Wyczytywanie liczb ze zmiennej, i dwa zapytania do MYSQL'a.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomaz
Witam, mam problem. Otóż wczoraj edytując panel pod jedną grę, natrafiłem na jedną sprawę której nie mogę rozwiązać.

Pierwsza sprawa:

Mam tutaj taki kod:
  1. $characters .= '<td class="'.$alt.'"><strong>'.floor($char['session_hours']).'</strong>h <strong>'.($char['session_minutes']).'</strong>m</td></tr>';

I chodzi tutaj o to że zmienna 'session_hours' posiada w sobie godziny jakie ma przegrane gracz, a zmienna 'session_minutes' pobiera minuty które ma gracz przegrane. I normalnie pokazuje minuty gracza, ale godzin nie. Nie wiem o co chodzi. :/

Druga sprawa:

Mam takie zapytanie do MYSQL'a:
  1. $query = $db->query('select uid,name,session_minutes,skin,pochodzenie,kasa,bank from players where owner='.$mybb->user['uid']);

Ale chciałbym aby tworzyło dwa zapytania do mysqla, za jednym kliknięciem. Dodawałem coś takiego
  1. $query = $db->query('select member_id,members_display_name,adminlevel,premium from players where member_id='.$mybb->user['uid']);

Ale nie działa, nie wiem co jest. Z góry dziękuje za pomoc. :))
MateuszS
1. Wyprintuj sobię tablicę $char i sprawdź czy tam element tej tablicy na pewno jest przypisany.
2. Nie wiem o co Ci chodzi, zrób osobne zapytanie $db->query pod spodem
tomaz
No nie wiem, daje po tym $query

1. $query1 = $db->query('select member_id,members_display_name,adminlevel,premium from members where member_id='.$mybb->user['uid']);

dawałem tam też

1. $query = $db->query('select member_id,members_display_name,adminlevel,premium from members where member_id='.$mybb->user['uid']);

pod tym mam jeszcze

1. while($char = $db->fetch_array($query)

edytowałem to na

1. while($char = $db->fetch_array($query, $query1))

ale też nie działa ;f

CuteOne
Poszukaj w plikach funkcji query() i w jej kodzie znajdź linijkę z mysql_query() na jej końcu dodaj or die(mysql_error());

powinno to wyglądać mniej więcej tak:

$select = mysql_query($query) or die(mysql_error());

Sprawdź jakie błędy wywali
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.