Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czas trwania sesji.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bober
Mam taki problem:
Użytkownik się loguje na stronie, wszystko ładnie pięknie, nie ma problemu z rozpoznaniem id itd., ale czas trwania sesji jest bardzo krótki.
Chodzi o to, że jeżeli użytkownik nie jest aktywny przez ok. 5 minut to sesja automatycznie zdycha. Jest to troche uciążliwe np. przy moderacji kiedy pisze się jakiegoś newsa 10 minut, naciska "dodaj" a tu komunikat "zaloguj się aby dodać newsa".
Czy jest jakaś komenda na przedłużenie życia sesji? I czy to nie ma nic wspólnego z ustawieniami serwera?

Z góry dziękuję za pomoc.
rzseattle
Proponuje poczytac artykul o sesjach znajdujacych sie w servisie php.pl autorstwa kwiatka. I stanie sie swiatlosc winksmiley.jpg.

php => php Poczatkujacy
bober
Ok, dzięki za info ale mi chodziło tylko o to czy można ustawić gdzieś coś takiego jak session_lifetime tak jak w tym session handlerze kwiatka. Mam zdyt małe wymagania aby pisać taką klase jak przedstawiona w artykule.

Chodzi mi tylko o możliwość przedłużenia życia normalnej sesji działającej w php.
AcidBurnt
RTFM
bober
Chyba bym się tutaj nie produkował gdybym nie przeczytał i zrozumiał co na php.net mają do powiedzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.