Chciał bym zrobić żeby po rejestracji wysłało do osoby rejestrującej kod o potwierdzenie kąta bo jak na razie można wpisać dowolne bzdury byle zawierały @coś.coć

A nie chciał bym żeby jakiś bot mi robił tysiące kąt

I tu mam prośbę czy ktoś mi mógł przerobić ten skrypt i naisać jakie tabelę stworzyć w phpmyadmin z góry dziękuje. I od razu przepraszam jeżeli o za dużo proszę

I jak by ktoś mógł wytłumaczyć na jakiej zasadzie to działa "uczę się"

<?php //włączamy bufor //pobieramy zawartość pliku ustawień require_once('var/ustawienia.php'); //startujemy lub przedłużamy sesję //pobieramy nagłówek strony require_once('gora_strony.php'); //pobieramy zawartość menu require_once('menu.php'); //jeżeli wciśnięto guzik rejestruj //jeżeli wypełniono wszystkie dane } else { //pobierz dane dla danego loginu i emaila $zajety = mysql_fetch_array(mysql_query("select count(*) as blad from gracze where login = '".$_POST['login']."' or email ='".$_POST['email']."' ")); //jeżeli z jakiegoś powodu nie udało się pobrać wyniku zapytania } elseif($zajety['blad'] > 0){ //jeżeli znaleziono już rekordy o takim loginie lub emailu } else { //login i email wolne, można dodać nowego użytkownika mysql_query("insert into gracze (login, haslo, email) value ('".$_POST['login']."','".$_POST['haslo']."','".$_POST['email']."')"); else { } } } } else { } } ?> <p><b>Rejestracja</b><hr/></p> <p> <form action='rejestracja.php' method='post'> <table> <tr> <td>login:</td> </tr> <tr> <td>hasło:</td> <td><input type='password' name='haslo'/></td> </tr> <tr> <td>powtórz hasło:</td> <td><input type='password' name='haslo2'/></td> </tr> <tr> <td>email:</td> <td><input type='text' name='email'/></td> </tr> <tr> <td colspan=2 align='center'> <input type='submit' value='rejestruj'/> </td> </tr> </table> </form> </p> <?php //pobieramy zawartość menu require_once('menu.php'); //pobieramy zawartość prawego bloku require_once('prawy_blok.php'); //pobieramy stopkę require_once('dol_strony.php'); //wyłączamy bufor ?>