Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]skrypt, naprowadzenie na rozwiazanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacobson
Witam, mam taki problem... otoz potrzebuje stworzyc skrypt ktory bedzie odliczal czas... Na stronie ma byc kilka eventow, z bazy pobierane ich informacje i czas kiedy maja sie zaczac... eventy ustawione jeden pod drugim i na kazdym z nich odliczany jest czas do rozpoczecia.
Nie wiem do konca od czego mam zaczac. Rozumiem ze wszystko musi byc wykonywane po stronie servera ze wzgledu na zabezpieczenia. Czyli na serverze pobieramy z bazy czas, teraz potrzeba rowniez js zeby go wyswietlac wiec to co stworzy server bedzie wyswietlane przez js. No i tutaj mam taki problem... poniewaz czas musi sie "odliczac" tongue.gif na serverze i (tak mi sie wydaje) updatowac ten czas do bazy danych. Nie wiem czy mam racje czy nie tongue.gif

Widzialem podobne skrypty tylko do innych celow uzywane... w aukcjach, w ktorych sie podbija.
Bylbym wdzieczny za jakies "naprowadzenie" jak sie za to zabrac smile.gif
pozdrawiam
Age1869
A nie łatwiej zrobić w bazie info o czasie zakończenia. Wtedy pobierasz czas zakończenia, czas aktualny i odejmujesz. I wyświetlasz? A potem JS sobie odejmuje po sekundce?
jacobson
no tak, ale nie wiem czy musze zrobic co jakis czas sprawdzanie "poprawnosci" z serverem czy czas mi sie nie "rozjechal", czy na bierzaco musi byc uruchamiany skrypt php ktory bedzie dzialal w tle i tez odliczal ?
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.