Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja mail- poprawka kodu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ReBeLs513
hm... Przyznaje się, że co¶ zchrzaniłem, bo jeszcze wczoraj skrypt działał ( https://elrebel.tk/txt.txt ) haha.gif
Na pocz±tku my¶lałem, że to przez zamianę "From: noreply@elrebel.tk" na " From: ElReBeL <mail>" ale to nie to. Aktualnie skrypt dostarcza mi tak± sam± tre¶ć jaka jest w zmiennej $message, kropka w kropke:/
nospor
1) Nie to forum - przenosze
2) Cieżko wkleić ten straaaaaaasznie długi kod na forum?
3)
Cytat
Aktualnie skrypt dostarcza mi tak± sam± tre¶ć jaka jest w zmiennej $message, kropka w kropke:/

No i w czym problem? Tak wstawiasz to dostajesz...

Zainteresuj się typem string, zainteresuj się co robi apostrof ' a co cudzysłów ", bo leżysz na totalnych podstawach.

http://www.php.net/manual/pl/language.types.string.php
ReBeLs513
Ale ten skrypt jeszcze wczoraj działał... I normalnie wysyłał maile a teraz mu się odechciało:o
nospor
Wczoraj ten skrypt nie miał prawa ci działać w takiej postaci jak± nam tu pokazujesz.

Grzecznie ci jeszcze raz wyja¶niam
nie:
$message = 'O godzinie $data na stronę ElReBeL zalogował(a) się $user.\n\n ----------- \nInformacje dodatkowe:\n IP (+ Host): $remote_address ($hostname)\n Przeglądarka: $browser_type\n\n\n----\nWiadomość została wysłana automatycznie. Nie odpowiadaj na nią.';

a:
$message = "O godzinie $data na stronę ElReBeL zalogował(a) się $user.\n\n ----------- \nInformacje dodatkowe:\n IP (+ Host): $remote_address ($hostname)\n Przeglądarka: $browser_type\n\n\n----\nWiadomość została wysłana automatycznie. Nie odpowiadaj na nią.";

ReBeLs513
Własne wyszukałem: Temat: PHP cudzyslow a apostrof I chciałem odpisać, że już jest ok.
nospor
Wła¶nie wyszukałe¶? Przecież na samym pocz±tku podałem ci linka do manuala gdzie to jest wyja¶nione i poprosiłem by¶ się łaskawie z tym zapoznał. A ty mi piszesz, że wła¶nie wyszukałe¶ jaki¶ temat? Czemu ignorujesz wskazówki podawane przez innych?

Czemu piszesz, że wczoraj ci działał dokładnie ten skrypt, skoro dokładnie ten skrypt nie mógł działać? Czemu? Masz luki w pamięci i nie pamiętasz czy co¶ zmieniasz czy nie? Masz kolegę psotnika co ci skrypty zmienia bez Twojej wiedzy? Jak tak to lepiej go szybko znajdĽ bo będziesz miał z nim większe problemy wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.