Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jq odświeżanie diva.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Rid
Mam pytanie ,czy mogę w taki sposób to zrobić?:
  1. $jq(document).submit(function () {
  2. $("#MojDiv").load("#element_w_divie");
  3. });

Chciałby odświeżyć element podczas wysyłania formularza i zastanawiam się , czy w ogóle to możliwe.
Może jest jakiś inny sposób ,aby to zrobićquestionmark.gif?
nospor
"podczas" czy "zamiast"?
Bo to drobna różnica.
Jeśli "podczas" to po kiego grzyba, skoro efektu i tak nie będzie widać bo formularz się wyśle wraz z przeładnowaniem strony
Jeśli "zamiast" to zdarzenie submit masz przypisać do formularza i na koncu masz dac return false;
Rid
Cytat
Jeśli "podczas" to po kiego grzyba, skoro efektu i tak nie będzie widać bo formularz się wyśle wraz z przeładnowaniem strony

Właśnie ma być ,podczas.Muszę to jakoś wymusić-chodzi o nieszczęsny edytor,gdzie aby pozbyć się tagu img muszę odświeżyć ten edytor,przed lub podczas wysyłania formularza.

PS.Mam funkcję Ajaxa, która przesyła dane na serwer w evencie jquery submit.Działa to tak ,że jak użytkownik wysyła formularz,idzie post ajaxa na serwer-jakoś to działa:).

Chyba,spróbuję zrobić tak jak wyżej w przykładzie ,tylko czy zdąży ponownie załadować,hmm,jak nie to będę kombinował
z eventem mouseover,tylko trochę to będzię "lipne",ilekroć użytkownik wyjedzie myszką poza edytor,to będzie się on "przeładowywał".
Może ktoś ma inn pomysł jak można to jakoś optymalnie rozwiązaćquestionmark.gif?
nospor
Totalnie nie rozumiem Twojej obsesji na temat tego img. Wszędzie gdzie się da to się żalisz na to straszne img... a nie możesz normalnie jak człowiek te img usuwać po odebraniu tekstu z tego edytora? Przecież gdzieś ten formularz wysyłasz, zakładam że do swojego skryptu, więc przeciez możesz tam bez problemu te straszne img wywalić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.